Paven åbner gratis vaskeri til hjemløse

Paven har stillet seks vaskemaskiner og seks tørretumblere til rådighed for Roms hjemløse og fattige. En mulighed for at »genvinde værdighed«, siger Pave Frans.

En mand anvender maskinerne i »Papa Francesco Laundry« - »Pave Frans' vaskeri« - et gratis vaskeri for fattige og hjemløse i Rom. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANGELO CARCONI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pave Frans har åbnet et vaskeri for Roms hjemløse og fattige. Vaskeriet har fået navnet »Papa Francesco Laundry« - »Pave Frans' vaskeri«.

Det skriver flere internationale medier, bl.a. CNN og det katolske The Catholic World Report.

Vaskeriet, som ligger i et nedlagt hospital i bydelen Trastevere lige uden for Vatikanet, er blevet til på pavens eget initiativ og er støttet af vaskemaskine- og vaskemiddelproducenter. Det skal drives af frivillige, og rummer seks vaskemaskiner og seks tørretumblere inkl. vaskemiddel ad libitum.

Tanken er, at særligt hjemløse kan få vasket deres tøj og tæpper i vaskeriet og, med Pave Frans' ord, »genvinde værdigheden for mange mennesker, som er vores brødre og søstre«.

Over de kommende måneder skal der efter planen åbnes badeværelser, en barber, lægeklinikker, uddelingssteder for gratis tøj og andre servicesteder for de hjemløse i Rom.

Pave Frans har i sin periode som den katolske kirkes overhoved sat særlig fokus på de hjemløse. I 2015 blev der på hans initiativ etableret badeværelser og en barber i Vatikanet specifikt til de hjemløse. Han har også foranstaltet et herberg for hjemløse mænd og flere gange inviteret hjemløse til middag i Vatikanet.