Medie: Volkswagen afsætter gigantisk beløb til skandalesag

Ikke mindre end 122 milliarder kroner har den tyske bilfabrikant sat til side efter dieselbil-skandalen.

Læs mere
Fold sammen

Berlin: Volkswagen har afsat over 120 milliarder kroner til at dække omkostninger i forbindelse med skandalen om bilfabrikantens dieselbiler, der forurener mere, end VW havde oplyst til omverdenen.

Det oplyser anonyme kilder til det tyske nyhedsbureau dpa sent torsdag.

Ifølge dpa er der nærmere bestemt sat 16,4 milliarder euro af. Penge, der blandt andet ventes at skulle bruges til at tilbagekøbe eller reparere omkring en halv million af de biler, der er omfattet af skandalen.

Ifølge Financial Times vil amerikanske ejere af VW-dieselbiler, der har den såkaldte snydesoftware installeret, få tilbud om at sælge deres biler tilbage til VW, opsige deres leasingaftale eller få tilpasset bilen, så den opfylder kravene.

Derudover ventes sagen at komme til at koste bilproducenten milliarder i blandt andet sagsanlæg, officielle undersøgelser og tilbagekaldelser.

Skandalen brød løs sidste år, da det kom frem, at den tyske bilgigant havde installeret software i hundredtusinder af dieselbiler.

Softwaren snød blandt andet de amerikanske miljømyndigheders målinger af, hvor stor en mængde miljøskadelige stoffer bilerne udledte.

/ritzau/