Israel holder sig fra fredsforhandlinger

Israel sender ikke repræsentanter til Egypten for at deltage i fredsforhandlinger lørdag efter mindst 150 mennesker har mistet livet det seneste døgn. Israelerne skyder skylden på Hamas.

Der er ikke israelske repræsentanter at finde ved fredsforhandlingerne i Egypten lørdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: DAVID BUIMOVITCH

EGYPTEN: Der kommer ikke til at sidde nogle israelere ved mødebordet lørdag i Egypten til en omgang planlagte fredsforhandlinger.

Det siger en israelsk embedsmand til Reuters. Ifølge Israel har man aflyst turen til Egypten, da palæstinenserne på den anden side af konflikten fører de internationale fredsmæglere bag lyset.

»Hamas er ikke interesseret i en aftale,« siger den anonyme israelske embedsmand.

Det lykkedes tidligere på ugen at få aftalt en 72 timers våbenhvile i Gaza mellem Israel og palæstinenserne. Men aftalen brød fredag sammen efter kun 90 minutter, og siden er mindst 150 palæstinensere blevet dræbt.

Ifølge den britiske avis The Independent iværksatte Israels hær lørdag flere angreb rettet mod byen Rafah i det sydlige Gaza. De palæstinensiske sundhedsmyndigheder siger til avisen, at mindst 35 mennesker er dræbt under angrebene.

The Independent skriver, at der også blev rapporteret om flere raketangreb mod Israel fra Gazastriben.

Israels hær forsøger at lokalisere en israelsk soldat, som ifølge Israel blev kidnappet af Hamas-styrker under et angreb mod en israelsk stilling fredag.

Hamas siger i en erklæring, at man ikke har kendskab til, hvor den 23-årige soldat befinder sig, og at han muligvis kan være blevet dræbt under kampe, der fandt sted, inden våbenhvilen fredag trådte i kraft.

Israels militær sagde lørdag til palæstinensere, der er flygtet fra deres hjem i den nordlige by Beit Lahiya på grund af kamphandlingerne, at de kunne vende tilbage til byen, hvilket er et tegn på, at hærens offensiv i området er ved at tones ned.

»Beboerne rådes til at passe på eksplosive anordninger, som Hamas har placeret i området,« siger militæret i en pressemeddelelse.

Mindst 1.592 palæstinensere er blevet dræbt i den indtil videre 25 dage lange konflikt. Samtidig er 63 israelske soldater og tre civile israelere blevet dræbt.