Grænsekrydsende flygtninge risikerer fængselsstraf i Ungarn

Flygtninge kan få op til tre års fængsel, hvis de krydser grænsehegnet fra Serbien til Ungarn, melder den ungarske premierminister.

EUROPE-MIGRANTS/HUNGARY
Foto: STRINGER

UNGARN: Krydser flygtningene og migranter det hegn, som Ungarn har sat op ved grænsen til Serbien, så skal det udløse en fængselsstraf på op til tre år.

Det mener den ungarske premierminister, Viktor Orban, skriver tv2.dk.

Ifølge TV2s korrespondent Ulla Terkelsen er Viktor Orban af den opfattelse, at der kun vil vandre flere og flere flygtninge mod EU, fordi EU-landene er slappe.

»Han understreger, at han tror på den stramme linje, og at det er farligt, hvis man åbner og lader folk komme igennem Østrig uden nogen former kontrol og derfra videre til Tyskland,« rapporterer hun live fra Budapest ifølge tv2.dk.

Det høje grænsehegn vil blive bevogtet af politi og soldater, som står klar til at gribe ind, hvis flygtninge forsøger at krydse grænsen illegalt. For det er nødvendigt at lægge en hård linje mod indvandringen, understreger Viktor Orban. Om antallet af flygtninge siger han ifølge Reuters:

»Det er ikke 150.000, som EU kommer til at opdele efter kvoter. Det er ikke 500.000, som jeg har hørt i Bruxelles, men det er millioner, for antallet af indvandrere er endeløst«.

Natten til lørdag blev hundredvis af migranter heriblandt flygtninge hentet i busser ved banegården i Ungarns hovedstad Budapest, som den seneste tid har været fyldt med desperate flygtninge, der håbede på at komme vestpå til Østrig og Tyskland.

TV: Folkevandring i Europa: Her kører flygtninge ind i Østrig:

 

De udmattede migranter og flygtninge, som var blevet forsøgt stoppet af den ungarske regering, blev kørt til Østrig, der sammen med Tyskland åbnede for grænserne sent fredag aften. Tidligt søndag morgen oplyste myndighederne i Østrig, at 9.000 mennesker lørdag havde krydset den ungarske grænse til Østrig, mens omkring 8.000 personer var ankommet til Tyskland efter åbningen af grænserne, skriver Reuters.