Forsvaret er tavs om danske kampflys aktion

Forsvaret vil ikke bekræfte om de danske F-16-kampfly er sendt på vingerne mod Gaddafi.

Forsvaret er stadig tavs om de danske kampflys aktiviteter. Dette er dog et frisk billede af en dansk F-16, der er lettet i dag fra Sigonella-basen i Sicilien. Fold sammen
Læs mere
Foto: REUTERS / Antonio Condorelli

Der er fortsat tavshed omkring de danske piloter på Sicilien. Forsvaret vil ikke bekræfte om de danske kampfly er sendt i luften.

Det er forventet, at de søndag går på vingerne i de F-16-kampfly, som Danmark har stillet til rådighed i den internationale militære aktions mod Libyens præsident Muammar Gaddafi.

Men kommunikationsmedarbejder i Flyvertaktisk Kommando Lars Skjoldan, der befinder sig på den italienske base, vil hverken be- eller afkræfte rygterne om, at de danske fly er på vingerne.

- Jeg vil ikke bekræfte, om de danske piloter er sendt mod Libyen, siger Lars Skjoldan.

Danmark har sendt i alt seks F-16-kampfly til den italienske Naval Air Station Sigonella på Sicilien. Og ifølge DR's og TV2's journalister på stedet er tre til fire F-16-fly lettet fra basen.

Det er dog endnu ikke bekræftet, om der er tale om de danske fly.

- Jeg kan ikke fortælle, om der er andre nationer, der har F-16-fly på basen, hvor vi er gæster, siger kommunikationsmedarbejderen.

De seks fly, 132 flyversoldater og en mængde gods ankom lørdag til basen, der ligger Siciliens sydlige spids. Det er en italiensk flådebase med permanent amerikansk tilstedeværelse.

Den internationale militær aktion går under navnet Odyssey Dawn. Og ud over dansk deltagelse, er der både amerikanske, britiske og franske fly og skibe involverede i aktionen.

/ritzau/