Familie får 850 mia. kr. for søns død

En familie fra Texas har netop fået tildelt den største erstatning i amerikansk retshistorie.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA har altid været kendt for at være alle økonomiske erstatningers moder. En jurykendelse i Montgomery County, Texas har netop cementeret den rolle ved at tildele den største økonomiske erstatning i amerikansk historie til en familie.

Don Wilburn Collins skal betale ufattelige 850 mia. kr. til de efterladte til en 12-årig dreng. Drengen døde af hudkræft, som var forårsaget af voldsomme forbrændinger fire år tidligere, og som retten mener, at den erstatningsdømte var skyld i, skriver BBC.

Don Wilburn Collins blev på grund af manglende beviser aldrig dømt for at have forbrændt drengen, der var så skadet, at han ikke selv kunne afgive vidneforklaring. Men erstatningsretten var af en anden mening. Derfor skal den symbolske megaerstatning ses som et opråb til politiet om at tage sagen op igen, inden Collins løslades næste år for en anden forbrydelse - han er også dømt for pædofili.

Seksuelt misbrugt og forbrændt

Den nu afdøde dreng, Robbie Middleton, blev angiveligt seksuelt misbrugt af manden, da Middleton var otte år. To uger efter blev han ifølge anklagerne bundet til et træ og overhældt med benzin, som gerningsmanden antændte. Det lykkedes drengen at slippe fri, men der var skaden allerede sket.

Drengen pådrog sig tredjegradsforbrændinger på 99 pct. af kroppen, og selvom han overlevede selve forbrændingen, døde han fire år efter af hudkræft, som var forårsaget af de massive skader på huden.

Politiet har nu genoptaget efterforskningen i forsøget på at opdrive nye spor i den spektakulære sag. Men den gigantiske erstatningssum skal familien nok ikke regne med at se meget af.

Den hidtil største erstatningssum i USA var på 820 mia. kr. rettet mod den amerikanske tobaksindustri.