Det ved vi om de mistænkte og ofrene efter Bruxelles-angrebet

Foto: -

OBS: Det har tidligere fremgået i artiklen, at Faycal Cheffou var blandt de sigtede for medvirken til terror. På grund af manglende beviser mod ham er han mandag blevet løsladt, oplyser den belgiske anklagemyndighed.

Belgisk politi har ind til videre sigtet tre mænd i forbindelse med terrorangrebet i Bruxelles i tirsdags.

Tidligere mente belgiske medier at vide, at det blandt andet drejede sig om Faycal Cheffou, der skulle være den såkaldte »mand med den hvide hat«, fordi man mente, at han var manden fra overvågningskameraet i Bruxelles' lufthavn, der skubber en bagagevogn med kufferter. På billedet ses manden med to andre mænd, der begge døde under selvmordsangrebet i lufthavnen.

Manden med den hvide hat efterlod en stor taske i afgangshallen og stak af uden at udløse sin bombe. Faycal Cheffou blev sigtet for at medvirke til terror, men han blev mandag løsladt grundet manglende beviser mod ham.

Lørdag sigtede belgisk politi desuden mændene Aboubakar A. og Rabah N., som er anklaget for terroraktiviteter og for at være medlemmer af en terrorgruppe. Rabah N. var eftersøgt i forbindelse med en razzia i Frankrig tidligere på ugen, som politiet mener har afværget et yderligere angreb. Det skriver Reuters.

Derudover skriver Reuters, at italiensk politi har sigtet en algerisk statsborger, den 40-årige Djamal Eddine Ouali, som er mistænkt for at have produceret falske dokumenter til militante islamister i forbindendelse med angrebene.

Politiet jagter fortsat en mand, som er set på overvågningskameraet på metroen Maelbeck. Manden havde en stor taske med sig og gik sammen med en af de nu afdøde bombemænd.

Det ved vi om de afdøde

31 mennesker har mistet livene i de to angreb - herunder tre angrebsmænd - Najim Laachraoui (selvmordsbomber i lufthavnen) og de to belgiske brødre Ibrahim El Bakraoui (selvmordsbomber i lufthavnen) og Khalid El Bakraoui (selvmordsbomber i metroen).

Laachraouis dna er fundet på mindst to bombebælter i lufthavnen. Han skulle desuden angiveligt være kørt i bil med Salah Abdeslam (den hovedmistænkte for angrebene i Paris 13. november sidste år) mellem Østrig og Ungarn en måned før Paris-angrebene. Det skriver Ritzau.

Ind til videre er 24 ofre fra ni forskellige lande blevet identificeret - 13 belgiere og 11 udlændinge, herunder to svenskere. 14 af de identificerede ofre døde i angrebene på lufthavnene og 10 i angrebet på metrostationen. Det skriver BBC.

Yderligere 340 er blevet såret, hvoraf flere er i kritisk tilstand.