Demonstranter raserer metrosystemet i Chiles hovedstad

Højere priser for kollektiv trafik har udløst demonstrationer i Santiago i Chile og hærværk mod metrosystemet.

Santiago. Flere metrostationer i Chiles hovedstad, Santiago, står i brand, efter at protester mod højere billetpriser fredag udviklede sig voldeligt.

Hele hovedstadens undergrundsbane er blevet lukket på grund af "omfattende" skader på flere stationer, oplyser operatøren af metrosystemet. Netværket åbner tidligst på mandag.

Selskabet skriver på Twitter, at som følge af "forstyrrelser og ødelæggelser" blev togtrafikken indstillet, fordi selskabet ikke var i stand til at garantere sikkerhed for passagerer og medarbejdere.

Indenrigsministeriet oplyser, at på mindst fem af stationerne er brandfolk sat ind for at bekæmpe flammer.

Demonstrationerne mod højere priser for at benytte den kollektive trafik har stået på i næsten en uge, rapporterer avisen La Tercera.

Fredag var et stort antal politibetjente udkommanderet til at sørge for ro og orden på metrostationerne.

Store grupper af demonstranter havde valgt at køre gratis med togene som en markering af deres utilfredshed med prisstigningerne. Det udviklede sig til voldelige protester og hærværk mod stationerne.

Chiles præsident, Sebastian Piñera, understreger i et interview, at undergrundsbanen er af afgørende betydning for alle borgere i hovedstadsområdet. Han tog også afstand fra "vandalismen".

- Vi har alle ret til at udtrykke vores mening, men ikke til at ødelægge, siger han.

/ritzau/dpa