De blev meldt raske, inden de gik i land: Nu har flere krydstogtpassagerer alligevel fået coronavirus

Kritikken hagler ned over Japans myndigheder over håndteringen af det krydstogtskib, hvor knap 700 passagerer har fået coronavirus ombord.

 

Efter to ugers karantæne har mange passagerer fået lov til at forlade det coronavirusramte krydstogtskib, »​Diamond Princess«. I sidste uge fik 970 passagerer lov til at gå i land i Yokohama, Japan, hvor skibet har ligget i havn i flere uger.

Men det betyder ikke, at sagen om »​Diamond Princess«​ er slut for de japanske myndigheder. For nu er flere af passagererne begyndt at udvikle symptomer, efter at de er gået i land, skriver The Guardian.

To australiere har fået konstateret coronavirus, efter de er gået fra borde, og flere amerikanere har fået konstateret virussen ved hjemkomsten til USA. 45 personer har ifølge Japans sundhedsminister også pludselig fået symptomer.

Det er ikke den eneste skandale, Japans myndigheder har måttet håndtere, siden knap 700 passagerer fra hele verden fik konstateret coronavirus ombord på skibet.

Hele skibet kom i karantæne

Krisen begyndte, da en passager fra skibet gik i land i Hongkong 2. februar. Han blev kort efter syg og fik konstateret coronavirus. Det førte omgående til, at de japanske myndigheder valgte at sætte hele skibet i karantæne – med 3.700 passagerer og personale ombord.

Passagerne blev testet, og de, der viste sig at have virussen, blev taget af skibet og tildelt lægehjælp. Det gjaldt mere end 690 passagerer.

Efter de to ugers karantæne har USA hentet godt 300 amerikanske passagerer hjem, som alle er kommet i karantæne igen i enten Texas eller Californien. 40 af dem har vist sig at have coronavirus, skriver USA Today.

Ifølge videnskabstidsskriftet Science har otte læger, som arbejdede ombord på skibet under karantænen, nu også fået konstateret coronavirus.

Der var omtrent 90 sundhedsmedarbejdere udstationeret på skibet under karantænen. Mange af dem er siden vendt tilbage til deres normale job. Men nu er de alle beordret i karantæne.

Tidligere på ugen fik Japans sundhedsmyndigheder hård kritik, fordi 23 passagerer havde fået lov til at gå i land uden at være blevet testet for coronavirus først.

De 23 passagerer var blevet testet én gang forud for de 14 dages karantæne, og det var meningen, at de skulle testes igen, inden de gik i land. Det blev de dog ikke.