Danmark er »kun« det niendemest populære asylland i EU

I tredje kvartal var Danmark det land i EU, som havde niendeflest asylansøgere i forhold til indbyggertallet - samme placering som i andet kvartal. I 2014 lå Danmark nr. fem på den liste. Listen toppes af Ungarn, Sverige, Østrig, Finland og Tyskland.

Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BRUXELLES: Der kom markant flere asylansøgere til Danmark i tredje kvartal, men præcis som i andet kvartal er Danmark »kun« det niendemest populære asylland i EU i forhold til indbyggerantallet. Det fremgår af validerede tal fra Eurostat, som er offentliggjort torsdag.

Ifølge Eurostat steg antallet af asylansøgere i Danmark i tredje kvartal til 5.520 fra 2.495 i andet kvartal. En stigning på 121 procent. Det svarer til 975 asylansøgere pr. en million indbyggere.

Dermed var Danmark det niendemest populære asylland i EU i forhold til indbyggertallet i tredje kvartal - samme placering som i andet kvartal. I 2014 var Danmark det femtemest populære asylland i EU.

Det mest populære asylland var Ungarn, som nærmest blev løbet over ende i juli, august og september. Ungarn havde i tredje kvartal 10.974 asylansøgere pr. en million indbyggere. Det næstmest populære land var Sverige med 4.362 asylansøgere pr. million indbyggere, mens Østrig lå nr. tre med 3.215 ansøgere for hver en million østrigere. I totale tal havde Sverige og Østrig henholdsvis 42.520 og 27.600 asylansøgere.

Finland havde efter en stigning på enorme 842 procent i forhold til andet kvartal relativt set fjerdeflest ansøgere med 2.765 pr. en million finner. I alt havde Finland 15.130 asylansøgere. På femtepladsen kom Tyskland med 1.334 asylansøgere pr. en million indbyggere, men i totalt antal lå Tyskland nr. et sammen med Ungarn - begge med godt 108.000 asylansøgere i tredje kvartal.

Antallet af asylansøgere er dog steget voldsomt i Tyskland her i fjerde kvartal, men der går nogle måneder, inden Eurostat har de præcise tal for det.

Relativt set havde Belgien, Luxembourg og Malta også flere asylansøgere end Danmark i tredje kvartal, mens Holland kom ind på tiendepladsen lige efter Danmark.

På EU-plan kom der i alt 413.815 asylansøgere i tredje kvartal mod 213.200 i andet kvartal - en stigning på 94 procent.

De fleste af asylansøgerne i Ungarn er dog taget videre til især Tyskland, hvor de også har søgt asyl, og der vil gå noget tid, inden Eurostats tal bliver justeret for det forhold. Det betyder, at der sandsynligvis er en del, som tæller med i statistikken både i Ungarn og i Tyskland.

Der er fortsat flest syrere blandt asylansøgere, nemlig 33 procent, mens afghanere udgjorde 14 procent og irakere 11 procent.