Castro er »ved sine fulde fem«

Den stadig sygemeldte cubanske leder Fidel Castro har taget på i vægt, han motionerer to gange dagligt og er ved sine fulde fem, sagde hans bror Raul i går.

Fidel Castro, der tog magten i østaten ved en revolution i 1959 overdrog midlertidigt magten til sin lillebror, efter han i juli 2006 havde gennemgået en maveoperation på grund af en endnu ikke offentliggjort lidelse, og han har ikke vist sig offentligt i mere end 16 måneder.

»Han har sin stærke vilje foruden sin mentale klarhed, og han har fuldt herredømme over sine åndsevner omend han lider under mindre fysiske begrænsninger,« sagde Raul Castro. Han har taget en hel del på (...) og derfor støtter alle partidelegerede, at han stiller op igen.«

Raul Castro talte på vegne af sin bror, der igen stiller op i sit gamle valgdistrikt i Santiago de Cuba. Den 81-årige Maximo Líder blev i indeværende måned genopstillet som kandidat til Nationalforsamlingen, hvor han skal have sæde, hvis han vil forblive præsident.

I sidste uge talte Castro ellers for første gang om sin mulige aftræden. Det skete i et brev, som blev læst op på cubansk tv.