Børn efterligner Saddams død

I tre tilfælde har børn forskellige steder i verden hængt sig selv oven på Saddams Husseins henrettelse.

Tre børn er døde efter at have efterlignet saddam husseins hængning. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

»Do not try this at home«.

Den slags advarsler, som typisk er at finde i voldelige eller halsbrækkende tv-udsendelser og film, er ikke til stede i den ufiltrerede virkelighed, som ligger tilgængelig på nettet.

Heller ikke mobilvideoen af Saddam Husseins hængning, som gik verden rundt få timer efter hans henrettelse.

Ifølge den australske avis Daily Telegraph, har flere børn nu forsøgt at efterligne Saddam Husseins henrettelse - med døden til følge.

I USA mistede en 10-årig dreng fra Texas livet, da han hængte sig selv. Forinden havde han set klippet med henrettelsen af Saddam og spurgt til det, siger politiet.

- Vi har en teori om, at han forsøgte at eksperimentere med eller efterligne situationen og mistede kontrollen, siger politiinspektør Thomas Claunch.

Den tiårige gik tilsyneladende op på sit værelse, bandt et stykke tøj til sin køjeseng og derefter rundt om halsen.

Ifølge politiet, er det intet der tyder på, at der er begået en forbrydelse, selvom både voksne børn var til stede i huset.

- Der er tilsyneladende tale om et tragisk uheld.

Et lignende tilfælde har ifølge nyhedsbureauet PA fundet sted i Pakistan, hvor en tiårig pige hjalp sin niårige lillebror med at hænge sig i et reb fra en loftsventilator. Ifølge drengens far, havde de begge set Saddams hængning på tv.

Tidligere på ugen begik en 15-årig indisk pige selvmord ved at spænde sig selv op i loftet. Hun var ifølge faren stærkt deprimeret over at have set Saddams død på TV, og nægtede at indtage føde.

- Vi tog hende ikke seriøst, da hun fortalte os, at hun ville mærke den smerte, som Saddam havde følt under henrettelsen, siger pigens far.

Politiet har efterfølgende bekræftet hændelsen, der fandt sted i byen Kharda.

Berlingske.dk har valgt ikke at linke til den pågældende video, hvor Saddam bliver hængt.