Avanceret våben strømmer til Ukraine fra Frankrig

Det franske LRU er den fjerde variation af sofistikerede affyringssystemer efter HIMARS, M270 og MARS II.

Det franske LRU, som har en rækkevidde på 70 kilometer, er den fjerde type af sofistikerede affyringssystemer, som Ukraine modtager efter HIMARS, M270 og MARS II.på billedet ses HIMARS (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: INTS KALNINS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ukraine oplyser tirsdag, at det har modtaget et nyt raketaffyrings-system fra Frankrig.

Det supplerer ifølge Ukraine dets arsenal af langtrækkende artilleri, som har ændret dynamikken i landets krig mod de russiske invasionsstyrker.

»Det avancerede raketsystem LRU fra Frankrig er ankommet til Ukraine! Den ukrainske hær er nu endnu stærkere,« siger den ukrainske forsvarsminister, Oleksij Reznikov, i et tweet på det sociale medie Twitter.

Det franske LRU, som har en rækkevidde på 70 kilometer, er den fjerde type af sofistikerede affyringssystemer, som Ukraine modtager efter HIMARS, M270 og MARS II.

Ukraine har i de seneste måneder anvendt raketsystemer fra Vesten til at ramme russiske kommandostationer og ammunitionsdepoter langt inde på russisk-kontrollerede territorier.

De ukrainske ledere i Kyiv har bedt om flere langtrækkende våben og antiluftskyts for at understøtte de mange fremskridt på slagmarken og for at kunne afværge russiske angreb.

For to uger siden gav den franske minister for hæren, Sébastien Lecornu, meddelelsen om, at to avancerede LRU-systemer var på vej til Ukraine.

I et interview med Le Journal du Dimanche sagde Lecornu, at Frankrig også ville sende Crotale luftforsvarssystemer til Ukraine, ligesom det var under overvejelse at sende nye avancerede radarsystemer.

Frankrig planlægger også at modtage 2000 af de 15.000 ukrainske soldater, som EU har lovet at træne.

/ritzau/AFP