842 er omkommet under orkanen Matthew i Haiti

Antallet af dødsofre i Haiti efter orkanen Matthew er steget til 842. USA sender flådeskib for at hjælpe.

En kvinde kigger på ruinerne af sit hus i byen Jeremie i det sydvestlige Haiti, hvor fire ud af fem huse er ødelagt af uvejret. Scanpix/- Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Port-au-Prince. Antallet af dødsofre i Haiti efter orkanen Matthew har nået mindst 842, oplyser repræsentanter for myndighederne i Haiti.

Men tallene for ofrene har varieret en del, alt efter hvilket regeringsorgan der bliver spurgt. Reuters har foretaget en opgørelse på baggrund af oplysninger fra lokale embedsmænd.

Antallet af omkomne er steget støt i løbet af dagen og viser fredag aften dansk tid, at 842 er døde.

Haitis centrale beredskabsmyndigheder tager længere tid om at indsamle tal. De satte få timer forinden antallet af omkomne til 271.

Mange er omkommet, fordi de er blevet ramt af væltede træer, flyvende genstande eller som følge af store oversvømmelser.

Det er særligt det sydlige og vestlige Haiti, der er hårdt ramt.

Uvejret har medført store materielle skader. Mange mennesker har mistet deres hjem.

De omfattende ødelæggelser får USA til at sende flådeskibet USS Mesa Verde til Haiti for at hjælpe med redningsarbejdet, oplyser en talsmand for flåden til Reuters.

Skibet medbringer blandt andet masser af mad, medicin og førstehjælpsudstyr samt tre helikoptere, bulldozere og store tankvogne, der kan levere frisk drikkevand til de ramte områder.

Alene i en af Haitis sydlige provinser er næsten 30.000 boliger ødelagt af de kraftige vindstød og store mængder regn. Det oplyste myndighederne natten til fredag dansk tid.

I den sydlige landsby Chantal er 86 mennesker døde, primært på grund af væltede træer. 20 er savnet.

- Et træ faldt ned på huset og fik det til at falde sammen over os. Jeg kunne ikke komme ud, fortæller 27-årige Jean-Pierre Jean-Donald.

- Folk kom til for at fjerne murbrokkerne, og så opdagede vi, at min kone var død på samme sted, siger han.

I byen Jeremie i det sydvestlige Haiti er 80 procent af husene ødelagt. Det vurderer hjælpeorganisationen Care, der befinder sig i området ifølge nyhedsbureauet AFP.

Der er endnu ikke fuldt overblik over situationen i det fattige Haiti. Redningsmandskab er endnu ikke kommet frem til alle ramte områder.

Omkring 61.500 mennesker befinder sig i nødherberger, oplyser centrale beredskabsmyndigheder.

/ritzau/Reuters