25 dræbt ved droneangreb i Pakistan

Førerløse amerikansk fly dræber mindst 25 militante oprørere i det nordlige Pakistan.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To førerløse amerikanske fly dræber mindst 25 militante islamister i den nordpakistanske provins Waziristan tæt ved grænsen til Afghanistan, oplyser pakistanske militærfolk.

Angrebet kommer to dage efter, at den amerikanske topgeneral Mike Mullen under et besøg i Islamabad udtrykte bekymring over de nære forbindelser mellem pakistanske efterretningstjenester og de talibangrupper i Afghanistan, der angriber udenlandske sikkerhedsstyrker.

- Amerikanske droner (førerløse fly) affyrede fire raketter mod et hus i landsbyen Mir Ali 35 kilometer nordøst for Miranshah, siger en pakistansk efterretningsagent. Miranshah er hovedbyen i provinsen Nordwaziristan.

- Huset blev anvendt af militante grupper, der dominerer området, siger han videre.

Ud over de dræbte blev flere personer såret ved angrebet, som fandt sted klokken halvfem fredag morgen.

Blandt de dræbte er tre kvinder og flere udenlandske medlemmer af den militante gruppe.

Raketangrebet er det første i Nordwaziristan siden den 17. marts, hvor et andet amerikansk droneangreb dræbte 39 personer - heriblandt mange civile.

Det angreb førte til store offentlige protester fra både civile og militære ledere i Pakistan.

Efter angrebet den 17. marts tilbød regeringen i Islamabad kompensation til familierne til de 39 ofre, og derudover kaldte de den amerikanske ambassadør til møde i udenrigsministeriet for "formelt at protestere over hændelsen".

I 2010 blev over 670 mennesker dræbt ved flere end 100 angreb med førerløse fly. Angrebene er stærkt upopulære i den pakistanske befolkning, der opfatter udenlandske militæraktioner i landet som en krænkelse af den nationale suverænitet.

/ritzau/Reuters