Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Værdikamp

Edith Thingstrup. Fold sammen
Læs mere

En embedsmand ved navn Ulrik Nødgaard har fået nyt job. Han forlader sin post som direktør i Finanstilsynet, statens tilsynsorgan med bankerne. Fremover skal Nødgaard være direktør for bankernes lobbyister i Finansrådet.

Hvor andre ville ønske til lykke, skælder og smælder det unge socialdemokratiske orakel, folketingskandidat Peter Hummelgaard Thomsen. Han har før gjort sig bemærket ved at ønske »hævn« over bankerne. Nu raser han over Nødgaards jobskifte.

»Det her er et demokratisk giga-problem!« hyler Hummelgaard på facebook. »Borgernes vagthund overfor bankerne går en tur igennem svingdøren, og skal nu være bankernes vagthund overfor politikerne. Det er jo grotesk og lyder mest af alt som en dokumentar om kulturen på Wall Street. Men det er det ikke, det er lige her i vores lille kongerige.«

Hummelgaard har nok overset, at hans egen partiformand er statsminister, men sådan et det så meget.

»Det her er en vigtigt påmindelse om, at værdikampen ovenpå finanskrisen langt fra er slut!« slutter Hummelgaards tirade.

Han har fuldstændig ret i, at det handler om værdikamp. Bare en, som Hummelgaard har misforstået. Ulrik Nødgaard er en dygtig lønmodtager, der benytter sin ret til at tage et bedre lønnet job. Vil Socialdemokraterne forbyde det, og stavnsbinde os alle mere end vi er i forvejen? Det ville jo i sandhed være »et demokratisk giga-problem«.