Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Trumps demokratibevis

28DEBKLAUS-KJ-LLER-GROFT-15.jpg
Klaus Kjøller Groft Fold sammen
Læs mere

Putin har fået krammet på sin presse ved at få særligt frække journalister og kommentatorer myrdet, hvorefter resten af journalisterne er faldet til hans patte. Til sin hjemlige, veldisciplinerede, selvcensurede presses jubel kan han derfor frækt føre krig i Ukraine, hugge Krim og bombe i Syrien. Herved samler han sin befolkning bag sig og støttes af 86 procent.

Trump derimod støttes kun af 40 procent af amerikanerne. Og han afskys åbenlyst af alle betydende medier. Når Trump lyver, fortæller pressen derfor respektløst om det. Og når Trump på Twitter skælder pressen ud for at anklage ham for at lyve, så får han endnu en omgang i pressen. Den behandling havde Putin aldrig fundet sig i. Derfor beviser pressen og Trump i øjeblikket demokratiets styrke i USA ved at forsøge at flå landets præsident i stumper og stykker.