Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Morten Østergaards fornemmelse for børns vilkår

Foto: Claus Bigum

Børn og barnlige sjæle

Anne Kirstine Cramon

Morten Østergaard går meget op i børns vilkår. I hvert fald de sidste par uger, hvor hans Facebook-profil har været plastret til med flere referencer til børn og barnlige sjæle end optakten til årets julekalender på TV 2.

Den magentafarvede profet havde slået det stort op til Folketingets afslutningsdebat, men det var som om, han manglede forløsning, idet han indlod sig på at svare på spørgsmål over Facebook om selvsamme emne bagefter.

Groft Sagt tænker, at hvis vi bare ignorerer det i et par uger mere, finder han et nyt slagnummer. »Er der en voksen til stede?« spørger en af de radikale kampagner. Ja, det er der, siger Martin Lidegaard nok snart.

(Be)taler til sig selv

Peter Nedergaard

Foto: Claus Bigum Claus Bigum.

Alex Arendtsen fra Dansk Folkeparti har foranstaltet, at organisationen Danske Taler får tildelt 800.000 kroner per år i fire år. Organisationens eneste opgave er at lægge taler ud på nettet, hvilket man gerne vil have, at staten skal betale en højtlønnet chefløn for. Danske Taler er samtidig en organisation, som Alex Arendtsen sidder i bestyrelsen for.

Groft sagt undrer sig over, hvad Arendtsen vil anvende danskernes surt indbetalte skattekroner til. Hvis det endelig er, at man havde et restbeløb til overs til kultur, var en ekstrabevilling til Fregatten Jylland eller Jellingstenene da et noget bedre valg. Men så var pengene naturligvis ikke gået til Arendtsens egen organisation.

Man mærker som skatteborger hensigten – og bliver forstemt.

Oprustning

Lars Møller

Regeringen og Dansk Folkeparti afsatte sidste år 38 mio. kr. for at genindføre hestene i politiet. I den forbindelse søger Rigspolitiet efter heste af en særlig støbning. De skal være behjælpelige med at forhindre forbrydelser i fædrelandet, men forudses ikke at deltage i efterforskning.

Politiet vil ikke have hestene genindført. Det skyldes, at de ikke har samme forstand som politikerne. Peter Kofod (DF) glæder sig til at besøge staldene, og minder maskinstormerne i politiet om, at pengene ikke går fra det eksisterende budget. De kommer oveni!

Groft sagt glæder sig over, at man lever op til valgløfterne, og styrker rytteriet i politiet. De, der mener, at man måske havde brug for almindelige politifolk, der kan efterforske forbrydelser, er nogle maskinstormere.