Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Hvis veganerpartiet kommer til magten, vil kødhungrende folk fylkes på motorvejene i søgen efter døde fugle

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Smager af fugl

Jarl Cordua

Meget tyder på, at Veganerpartiet ser ud til at have samlet stillere nok til at blive opstillingsberettiget ved næste valg.

Naturligt nok har dr.dk derfor udspurgt partiets forperson, Michael Monberg, om kødfortæringens fremtid under veganernes styre, og der er overraskende godt nyt! Selv om man kommer til at se forgæves efter koteletter og rib-eye i køledisken, bliver kødspisning ikke bandlyst. Tværtimod forklarer Monberg, at man godt må spise kød: »Man kan jo godt gå ud på en motorvej og finde en fugl, der var blevet kørt over, for at spise den.«

Bortset fra, at det skaber andre problemer, når de kødhungrende fylkes på motorvejene i søgen efter døde fugle, så fristes Groft sagt til at konstatere på vegne af fremtidens vansmægtende kødspisere, at det da smager lidt af fugl. Et garantimærke med »garanteret selvdød eller trafikdræbt« vil berolige køberne. Desuden må forventes opblomstring i handlen med selvdøde dyr ligesom stedfarens erhverv i Ditte Menneskebarn.

Værre end Luftwaffe

Peter Nedergaard

Mange moderne arkitekter elsker tilsyneladende at sætte menneskefjendtlige monumenter for sig selv i koldt glas og stål i København.

Vi ser disse bygninger langs den ene centrale havnefront, vi ser dem i Tuborg Havn mod nord og over for Sydhavnen i den anden ende. Vi ser dem ved Østerport Station, hvor arkitekter har fundet på, at folk hver dag skal belemres med synet af en halvfuturistisk sputnikbygning fra Østberlin, og vi ser det i Blox, hvor skriggrønne glascontainere agerer øjebæer lige i synet på klassiske bygninger fra Christian IVs tid.

Groft sagt er på dette punkt enig med kronprins Charles, der har sagt: »Vi må lade Luftwaffe: da de bombede vore bygninger, erstattede de dem ikke med noget, som var mere ødelæggende end murbrokker. Det gjorde vi.«