Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

De stakkels Konservative

25DEBEdith-Thingstrup-09503.jpg
Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere

Ifølge Stine Bosse – den nu fyrede bestyrelsesformand for Det Kongelige Teater – har hun flere gange fået tilbudt en ministerpost. Da hun fra 2003 til 2011 var direktør i forsikringsselskabet Tryg, takkede hun to gange nej til at blive minister i en Venstre-ledet regering, siger Bosse til Berlingske.

»Den første gang var jeg lige blevet direktør, og der synes jeg, det var ufint at skifte så tidligt,« forklarer Bosse til Berlingske. I betragtning af, at kursen på Trygs aktier steg 4,8 procent, da hun forlod virksomheden, burde hun nok have gjort det tidligere. »Anden gang sagde jeg nej, fordi jeg ikke kunne se mig selv i værdifællesskab med støttepartiet,« fortsætter Bosse, som ved sidste folketingsvalg stillede op i annoncer med Socialdemokraterne.

Groft sagt deducerer. Lars Løkke har altid været klar over, at Stine Bosse var socialdemokrat. Hun stiftede nemlig som ung en afdeling af den socialdemokratiske ungdomsorganisation, DSU, i Gilleleje – naboby til Løkkes Græsted. Ergo må det have været de Konservative, som i 2000ernes brandudsalg tilbød Bosse en ministerpost, hele to gange. Hvor må det dog have været en desperat tid for de stakkels Konservative.