Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Bryggers frikadelle

Edith Thingstrup.
Læs mere
Fold sammen

Rasmus Brygger er en ung mand, som er højt elsket på venstrefløjen, fordi han kalder sig liberal og hele tiden sviner andre liberale til. Nu er Rasmus Brygger blevet forfremmet til journalist hos Dansk Arbejdsgiverforening og kombinerer det med at være fast skribent i Ekstra Bladet. Er det mon som kulinarisk ekspert?

»Frikadellen er lige så udenlandsk som Muhammed,« fastslår Brygger i hvert fald. Han begræder, at dansk kultur ikke længere handler om »H.C. Andersen, Grundtvig og Kierkegaards filosofier« længere.

»I stedet slår vi den danske kulturs største slag med en kødbolle, der stammer fra det gamle Rom, med et fortysket navn af den italienske frittatella, og som minder mistænkeligt meget om den arabiske kebab,« mener Rasmus Brygger. Hvor herligt! Så kan muslimer da umuligt have noget imod at spise frikadeller, og så er der ingen grund til mere palaver og kultur-følsomhed.

Hvis frikadellen er lige så udenlandsk som Muhammed, så er et tordenskrald lige så højt som Rundetårn. Jovist, Rasmus Brygger er vor tids svar på en anden Rasmus, nemlig Holbergs Rasmus Berg – også kendt som Erasmus Montanus.