Ny vinbar på Vesterbro serverer koreanske retter: »Det er en af de madtraditioner, der ikke er blevet udforsket nok«

Mandag åbner Propaganda et stenkast fra Københavns Hovedbanegård. Her kan man kombinere vine med retter fra det koreanske køkken eller købe en flaske med hjem. Bag stedet står Riccardo Marcon, der også ejer italienske Barabba i Store Kongensgade.

Der er både vin og koreanske retter på Propaganda, der åbner 27. december. Kokken bag, Youra Kim, har blandt andet været ansat hos Noma. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mark Dexter
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fleste kender strækningen, hvor cykler og biler buldrer afsted, mens eksotiske rejsebureauer tilbyder en tur til fjerne destinationer.

Men Vester Farimagsgade er ved at ændre sig. Kaffebarer, gallerier og restauranter begynder så småt at blive en del af gadebilledet ved den kendte bue få meter fra Københavns Hovedbanegård.

Nu åbner en ny bar, hvor man kan få stillet tørsten og sulten. Den ligger i nummer 2, hvor Spaghetteria plejede at holde til.

»Jeg ser det her område af byen som mere internationalt end mange andre dele af København. Bygningerne omkring kunne ligge i Kiev eller Berlin. Der er en masse trafik, små vekselbutikker og rejsebureauer. Det er en levende gade, der ligger centralt, men man har stadig fornemmelsen af, at den er en del af et beboelseskvarter,« siger Riccardo Marcon, indehaver af Propaganda, som åbner på mandag.

Han er født i Venedig, men har boet i København i en årrække og har blandt andet erfaring som sommelier på Nomas hedengangne lillebror, Restaurant 108. Desuden ejer han den italienske Restaurant Barabba i Store Kongensgade og tilføjer nu endnu et spisested til sit cv.

På Propaganda har han allieret sig med chefkok Youra Kim, der også tidligere har været ansat hos Noma. Hun er fra Sydkorea, men har ud over København også boet i London. I den nye vinbar vender hun tilbage til sine rødder og serverer mad, der er mindre udbredt på vores breddegrader, men med international inspiration, fortæller Riccardo Marcon.

Riccardo Marcon står bag Propaganda, mens chefkok Youra Kim vil sørge for, at københavnerne bliver mere fortrolige med det koreanske køkken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mark Dexter.

»Det er en af de madtraditioner, der ikke er blevet udforsket nok. Ligesom japansk mad ikke kun består af sushi, består koreansk mad ikke kun af kylling og bao. Specielt når det gælder grøntsager, er det et meget rigt køkken,« siger han.

En vinbar med mad

Propaganda er ikke kun en bar, restaurant eller en forretning. Den er alle tre dele på en gang, fortæller Riccardo Marcon.

»Jeg ser det mere som en vinbar med mad, mens servicen bliver som på en restaurant. Den del, der handler om at sælge vin ud af huset, kommer også til at fylde meget. Vi vil gerne henvende os bredt til alle – ikke kun hipstere. Der skal være noget til et bredt publikum,« siger han om sortimentet, der særligt tæller naturvine fra Europa.

»De vil også være enkelte fra eksempelvis Argentina og Australien. Det, vi kalder »vine fra den nye verden«, fordi de ikke er fra de klassiske regioner. Men det kommer til at ændre sig hele tiden,« tilføjer han.

Selv bor Riccardo Marcon lige om hjørnet. Han drømmer om, at Propaganda bliver et sted, lokale dumper forbi.

»Det skal være en dynamisk vinbar, hvor man også bare kan komme ned og drikke et enkelt glas. Jeg vil gerne skabe et sted, der appellerer til naboerne. Derfor holder vi halvdelen af pladserne åbne og uden for bookingsystemet. Samtidig kommer vi til at have den samme menu hele dagen, og vi håber, at det også vil være oplagt at lægge vejen forbi om eftermiddagen,« siger han.

Mange er begyndt at få øjnene op for koreansk gastronomi, men det er et køkken, som sagtens kan udforskes meget mere, mener Riccardo Marcon. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mark Dexter.

Spurgt til navnet, Propaganda, svarer Riccardo Marcon prompte:

»Det har selvfølgelig intet at gøre med totalitarisme. For mig henviser navnet til, at jeg vil levere et produkt, jeg tror på. Og så må det godt få folk til at studse lidt. Vi overvejede også Bottle Shop, fordi man kan købe vinen med hjem, men det gik vi væk fra igen,« siger han og understreger, at de fleste råvarer er økologiske og lokalt produceret – bortset fra nogle få koreanske krydderier.

»Det har været helt afgørende for os at ikke at gå på kompromis, hvad det angår,« siger han.

Mandag 27. december åbner Propaganda, Vester Farimagsgade 2, med mad og vinsalg. I starten vil der være åbent kl. 12-23.

På sigt vil det også være muligt at købe takeaway på stedet.