Overblik: Her er Københavns største restaurantåbninger i 2017

2017 var en regulær gaveregn af gode restauranter, som åbnede i København. Her er et overblik, som kan komme på to-do-listen, når maven rumler.

Madanmeldelse - Brace
Restaurant- Brace i Teglgårdsstræde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Barr

Foto: LINE KLEIN.

2017 bød på Nomas tredje restaurant. Den hedder Barr, ligger i Nomas tidligere lokaler på Strandgade og har den jyske mesterkok Thorsten Schmidt bag roret. »Barr« betyder byg på oldnordisk og hentyder til restaurantens tema, som er »ølbæltet«, der strækker sig hen over Nord- og Mellemeuropa, hvor ølkulturen er stærkere end vinkulturenHan er er en stor tekniker og normalt mere avantgarde end mormor, og han brugte et år i træningslejr til at opbygge et køkken, som baserer sig på traditionen uden at være nostalgisk. Eller med andre ord ekstremt velsmagende comfort-food, uden at det bliver retro eller kitsch.Vinkortet er skiftet ud med et stort ølkort, som bl.a. tæller 20 forskellige øl fra fad, heriblandt adskillige hjemmebryg.Hvor: Barr, Strandgade 93, 1401 København K

Nærvær

Foto: PR.

Restaurant Nærvær på Krøyers Plads er en kombineret vinbar og gourmetrestaurant med dansk-franske Yves Christian-François Le Lay bag roret.Nærvær dækker både det afslappede, med udsigt til Nyhavn, vin i glasset og småretter, der flyder ind over bordet - og så det topambitiøse i restauranten, hvor der er plads til 12 gæster ad gangen - i den japansk-inspirerede spisebar, hvor man sidder i hestesko rundt om kokkene.Hvor: Nærvær, Strandgade 87c, 1403 København K

Format

Folkene bag Michelin-restauranten Formel B og restauranten Uformel åbner nu restauranten Format på Hotel Sankt Annæ.Læs mere om Format her. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Kramer Schou.

Format er gourmetrestauranten på Hotel Sankt Annæ og ejet bag gruppen bag Formel B og Uformel. Køkkenchefen er Will Smith, som i fire år var assisterende køkkenchef til Rasmus Kofoed på 3-stjernede Geranium.Format består af to forskellige spiselokaler - det ene er i forlængelse af det åbne køkken, hvor det store Molteni-komfur har ærespladsen i midten, og en hær af kokke arbejder omkring det, mens gæster i mørke stole sidder under de fritlagte bjælker.I den anden afdeling er der højt til loftet - det er nemlig en overdækket gårdhave, hvor et stort træ i midten er omringet af hængende glødepærer og karakteristiske blå lædersofaer langs væggen, hvor der også hænger klatrende efeu.Hvor: Format, Sankt Annæ Plads 20, 1250 København K

Restaurant Mes

Foto: PR.

På den travle Jarmers Plads lige ved Ørstedsparken ligger en lille restaurant, hvor man kan nyde 5 retter gourmet-light til under 350 kr.Det intime lokale, der har plads til 27 gæster, er smagfuldt indrettet. Store pærer hænger frit ned fra det høje loft, stolene er behagelige, og hele den ene endevæg er plantet til med mos fra top til tå i forskellige nuancer af grøn. Et oldgammelt tysk køleskab i træ er omdannet til vinskab, og en tur på toilettet bryder fuldkommen stilen fra den elegante spisesal og er fyldt med graffiti fra kunstneren Fy.Hvor: Restaurant Mes, Jarmers Plads 1, 1551 København V

Restaurant Silo

Der er helt oppe i vinduespartierne, at Restaurant Silo holder til. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Kramer Schou.

Restaurant Silo har 17. og 18. etage i The Silo i Nordhavn - og måske byens bedste udsigt.De råder over 967 kvadratmeter, som er inddelt i fire forskellige afdelinger. Mod syd er der et stort loungeområde med dybe bløde stole, hvor man både kan nyde en kaffe, arbejde eller spise, hvis det er det man vil.I midten af bygningen er det store åbne køkken og cocktailbaren. I køkkenet styrer køkkenchef Denny Vangsted slagets gang (Kong Hans, Ensemble, The Fat Duck, Nimb, Gorilla), og ved sin side har han Morten Falk, Danmarks Bocuse d'Or deltager 2017 og tidligere køkkenchef på Kadeau.Her er frokost, og til aften kan man få en fire-retters menu til 425 kr.Hvor: Restaurant Silo, Helsinkigade 29, 2150 Nordhavn

Trio

Trio i Axel Towers er så internationalt cool, som det overhovedet kan blive. Kom med indenfor her - og se Danmarks måske fedeste toilet. Københavns nye gourmetrestaurant Trio ligger i Axel Towers og har en, skal vi sige ok, udsigt over byen.Læs alt om restauranten her. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Kramer Schou.

Trio er en gourmetrestaurant på 10. etage af Axel Towers. Faktisk de tre øverste etager i Axel Towers Tårn D, for de har også åbnet cocktail-skybar (på 9. etage) og eksklusive selskabslokaler (på 8. etage).Trio har 80 pladser til spisende gæster og Simon Thrane som køkkenchef. Han har, udover at vinde et par kokkekonkurrencer de seneste år, været assisterende køkkenchef på Søllerød Kro. Køkkenstilen er dogmefri og kan hive indslag ind fra hele verden, men vil hovedsageligt koncentrere sig om lokale råvarer i sæson. Syv serveringer til aften står i 675 kr.Hvor: Trio, Jernbanegade 11, 1608 København V

Restaurant Niels

En af Jeppe Foldagers retter. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Lige ved siden af Glyptoteket og Tivoli er det svenske luksushotel Nobis åbnet. Og et luksushotel skal selvfølgelig også have en gourmetrestaurant. På Nobis hedder den Niels - opkaldt efter Niels Wilhelm Gade - den danske komponist, dirigent og organist, som nok er mest kendt for værket "Elverskud". Indretningen er domineret af et midnatsblåt trægulv, god akustik, lyse træmøbler og så det lyseste læder, som også går igen i hele hotellet, og som med tiden vil få patina. En helaftensoplevelse kan købes for 645 kr. for fire retter inklusive snacks, appetizers, kaffe og petit fours.Hvor: Restaurant Niels, Niels Brocks Gade 1, 1574 København V

Guldkroen

Guldkroen er indrettet præcis som en traditionel dansk kro, hvor man kan slå sig ned og føle sig hjemme. Møblerne stammer oprindeligt fra en gammel kro, og væggene er dekoreret med smukt blomstret tapet fra 60erne. Her kan man komme ind og blive mættet på klassisk mad med masser af sovs, kartofler og hjemlig stemning.Umut Sakarya og Frank Svärd har lavet et overskueligt menukort, men med retter, man ved, vil tage kegler. Der er blandt andet rejecocktail, tarteletter ad libitum, wienerschnitzel, engelsk bøf, krebinetter og kroens eget hjemmelavede regnbueis til dessert. Man kan også vælge Guldkroens 3-retters menu til 200 kr. og skylle det hele ned med fri bar i to timer for 265 kr. - menuen skifter for øvrigt hver måned.Ligesom man selvfølgelig kan toppe sin rejecocktail op med 10 gram Rossini baerii caviar for 100 kr.Hvor: Guldkroen, Fredensgade 11, 2200 København N

Restaurant Frank

Foto: PR.

To lysende mad- og vintalenter er gået sammen om at åbne ny restaurant – og Madklubbens Anders Aagaard er hovedinvestor.Der er kun en regel herinde: Maden skal smage af noget. Stilmæssigt er det lidt et gadekryds, og køkkenchef Christoffer Brink plukker legesygt fra klassiske retter, men samtidig udnytter han også de teknikker, som han har med fra bl.a. Geranium og Herman.Her er en menu, som består af otte serveringer til ca. 485 kr. og så et à la carte kort, hvor retterne er prissat mellem 75 og 350 kr.Hvor: Restaurant Frank, Ny Adelgade 3, 1104 København K

Restaurant Sanchez

Køkkenchef og ejer Rosio Sanchez yderst til højre her bag klappen i sin restaurant i Istedgade. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Kramer Schou.

Den mexicanske taco-dronning, Rosio Sanchez, har med Sanchez i Istedgade åbnet sin første store restaurant i København - på hjørnet af Istedgade 60 på Vesterbro.Her får du samme atmosfære som i en mexicansk cantina eller en parisisk bistro.Priserne for de såkaldte "smaller bites" starter ved 70 kr. og kunne f.eks. være pork chicharron. I "larger bites" kan man selvfølgelig få de tacos, som efterhånden har gjort Rosio verdensberømt. Man kan også vælge menuen til 350 pr. person og så sender køkkenet fem retter ned til bordet.Hvor: Restaurant Sanchez, Istedgade 60, 1650 København V

Aamanns 1921

Kig indenfor på Adam Aamanns nye smørrebrødsrestaurant Aamanns 1921. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria P.

Adam Aamann er kendt som smørrebrødskongen. Og hans nye kongerige hedder Aamanns 1921.Det ligger i Niels Hemmingsens Gade nr. 19-21 lige rundt hjørnet fra Gråbrødretorv. Frokostkortet byder på et stort a la carte kort, hvor man kan hoppe ombord i de efterhånden verdenskendte madder til 115-150, men pas på, for de er afhængighedsskabende. Til aften er det stadigvæk muligt at vælge smørrebrød, men køkkenchef Maxim Surdu har også andre overraskelser i ærmet.Hvor: Aamanns 1921, Niels Hemmingensens Gade 19-21, Indre By

Cicchetti

Foto: PR To Øl / BRUS.

Lokal italiensk restaurant på Nørrebro, hvor det regner med anti-pasti.Cicchetti betyder små snacks på italiensk, og navnet passer såmænd til restauranten, for herinde bestiller man nemlig lige præcis så mange anti-pasti-retter, som man nu engang har lyst til - eller maven har plads til.Alt efter hvad årstiden nu dikterer, og hvilke gode råvarer ejerne Nina og Rikke kan få fat på, skifter menuen ret ofte, og retterne ligger i prislejet 30-70 kr. Stemningen er meget afslappet, og der kan selvfølgelig skylles efter med (masser af) vin.Hvor: Cicchetti, Nørrebrogade 56, 2200 København N

Kuma

Foto: Rasmus Kramer Schou.

Hvis man har lyst til at prøve noget traditionel japansk gademad, så er det Jagtvej 101 på Nørrebro, man skal sigte efter.Her ligger den lille restaurant Kuma nemlig.Meget spartansk indrettet, holdt i rolige grå-blå nuancer med et par højborde, vinduespladser og en lille spisebar, hvorfra de tre ejere langer godter over disken - til nogle af de mest sympatiske priser, der gør, at man kan komme igen og igen.Hvor: Kuma, Jagtvej 101, 2200 København N

Restaurant Brace

Italiensk gourmetrestaurant i Teglgårdsstræde fusionerer det bedste fra Italien og Norden.Det er kokken Nicola Fanetti, der tidligere har arbejdet på den italienske Michelin-restaurant Era Ora som køkkenchef, som er gået solo.Her kan man få den helt store oplevelse med tolv eller otte serveringer til henholdsvis 775 kr. og 515 kr., og stilen er gourmet med flotte anretninger og sirlige kompositioner på tallerknen.Hvor: Restaurant Brace, Teglgårdstræde 8A, 1452 København K

Jordnær

Sandart pakket ind i et spidskålsblad placeret i en ramsløg/misosuppe. Madanmeldelse Restaurant Jordnær. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen.

Jordnær er en ambitiøs restaurant på Gentofte Hotel i Nordsjælland, hvor der serveres nordisk gourmetmad.Køkkenchefen hedder Eric Vildgaard, og han udgør sammen med restaurantchefen Tina Kragh Vildgaard det jordnære værtspar. Begge har tidligere været på Fredensborg Store Kro, men Eric Vildgaard har også taget masser af erfaring med fra sine tre år på Noma.Til aften kan man enten vælge a la carte eller hoppe ud i enten 3-, 5- eller 7-retters menuer til ca. lige over 100 kr. pr. ret, hvilket virker som en særdeles fornuftig pris alt taget i betragtning.Hvor: Jordnær, Gentoftegade 29, 2820 Gentofte

Slurp Ramen Joint

Foto: PR.

Ramen-restaurant i Nansensgade med hjemmelavede nudler og styr på smagene. Philipp Inreiter er medejer og køkkenchef, har arbejdet på både Noma og Relæ herhjemme, inden han tilbragte lang tid i Japan for at studere ramen - blandt andet ved at arbejde som frivillig hos RyuGin i Tokyo og Hototogisu Soba House.Hver eneste af ingredienserne i deres skål ramen er blevet perfektioneret, så de passer i helheden. For at give deres ramen mest mulig smag og kompleksitet blander de f.eks. tre forskellige slags bouillon, inden de kommer toppings på, og råvarerne er udvalgt med største sans for detaljer.Slurp Ramen Joint serverer 4 forskellige ramen omkring 135 kr.Hvor: Slurp Ramen Joint, Nansensgade 90, 1366 København K

Ssam

Foto: Boen Imaging.

Koreanerne har en kaskade af gastronomiske gimmicks og særlige traditioner, når de spiser mad. Alle dem og mere til kan man lære, hvis man stryger forbi Ssam lige ved Hovedbanegården. Menukortet har en del af de mest kendte retter på - blandt andet bibimbap, kimchi og KFC (nej, IKKE Kentucky, men Korean Fried Chicken, som er en kyllinge-kunstart i sig selv).Priserne ligger for de fleste retter under 100 kr., og der er også flere vegetariske muligheder, hvis man ønsker det.En stor nok anbefaling af Ssams buns, kan næsten ikke gives. Briocheboller bløde som skyer krammer bulgogi ribeye-kød med smeltet mozzarella og andet godt i ægte himmerige-mundfulde.Hvor: Ssam, Colbjørnsensgade 7, 1652 København V

PMY

PMY er en ægte junglebodega med vild og vildt flot anrettet mad fra syd- og latinamerika - skabt af tre toneangivende kokke. Se den nye restaurant her.Syltet krabbe, ristet tortilla og avocado. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Kramer Schou.

Lige bag Det Kongelige Teater ligger PMY - en ægte junglebodega med vild og vildt flot anrettet mad fra Syd- og Latinamerika - skabt af tre toneangivende kokke, som serverer det bedste fra deres respektive lande.PMY er et akronym for Papas (kartofler i Peru), Maíz (majs i Mexico) og Yuca (maniokplanten fra Venezuela) = PMY.Her er et a la carte-kort med hovedretter til omkring 185 kr. eller man kan spare en hel del penge ved at tage hele menuen på 9 serveringer til 495 kr.Hvor: PMY, Tordenskjoldsgade 11, 1055 København K

Barabba

Riccardo Marcon. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ed Gumuchian.

Sommelieren Riccardo Marcon fra Michelin-restauranten 108 er teamet op med Pluto-holdet for at åbne en italiensk restaurant i Store Kongensgade.Her er lysekroner, håndmalet tapet fra Tyrkiet, marmorborde og et stort 350 år gammelt træbord, som bliver reserveret til walk-ins, samt store tunge træskabe.En pasta koster omkring 130 kr. og en hovedret omkring 180 kr., og selvom der bliver anrettet flot på tallerknen, så kan der også sagtens blive plads til en helt enkel klassisk pasta med hvid trøffel over - og så er køkkenet åbent til kl. 02 om natten.Hvor: Barabba, Store Kongensgade 34, 1264 København K

Neighbourhood Frederiksborggade

Foto: PR.

Den populære pizza-pusher Neighbourhood åbnede nyt i Indre By lige ved Torvehallerne.Pizzaerne er stadig low-carb, sprøde, økologiske og ikke mindst smukke, proppet med frisk fyld i vilde og inspirerende kombinationer. F.eks. koreansk BBQ-marineret svinenakke serveret med kimchi, ingefær og koriander.En moderne indretning og gode cocktails har også hurtigt gjort stedet til go-to-restaurant.Hvor: Neighbourhood Frederiksborggade, frederiksborggade 20D, 1360 København K

Sliders Istedgade

Foto: Sisse Stroyer.

Sliders lige ved Dronning Louises Bro beviste i 2014, at små burgere sagtens kan have stor smag. Faktisk gik det så godt, at de nærmest har haft fuldt hus siden første åbningsdag.Kombinationen af vellavede håndburgere, fællessyngende langborde og guldøl i kander ramte plet, og vandt da også prisen som Byens Bedste Burger 2017 her på AOK.1. december 2017 blev det så tid til, at de populære burger-entreprenører udvidede deres forretning med endnu en afdeling. Valget af lokaler faldt på Enghave Plads 4, i den store hjørnebygning, hvor Nordea tidligere har haft filial, så der er nu indrettet slyngelstue i den gamle bankboks i kælderen.Hvor: Sliders Istedgade, Enghave Plads 4, 1670 København V

Westmarket

Foto: Liselotte Sabroe.

Westmarket er ikke en restaurant, men var alligevel en stor åbning i 2017. Vesterbros Torvehaller kom lidt svært fra start, men er i fuld gang med at finpudse og optimere konceptet, så københavnerne kan nyde endnu et godt madmarked med masser af boder, street food og cocktails.Hvor: Westmarket, Vesterbrogade 97, 1620 København V