Den lange, smalle grund på hjørnet af Ny Østergade og Store Regnegade i København stod ubebygget hen i årevis, men tidligere i år skød en ny, hvid ejendom op midt i Indre By.
Bygningen er tegnet af Praksis Arkitekter og høstede fem stjerner, da Berlingskes Holger Dahl lod sin anmeldelse falde under overskriften »En sprød hybrid«.
Inden længe åbner en restaurant på adressen. Navnet er endnu fortroligt, men restauratør Jesper Boelskifte løfter gerne sløret for sit projekt, der efter planen går i luften i midten af marts.
»Det skal være italiensk med et japansk tilsnit. Jeg har en stor kærlighed til det italienske køkken og til italiensk vin – det har jeg længe villet finde en måde at arbejde videre med. Nu er det endelig tid til at leve den italienske drøm ud,« forklarer Jesper Boelskifte, der har restauranter som den franske bistro Le Sommelier, fransk-japanske Umami og Mash på sit cv.

»Men det har også været vigtigt for mig at kunne fusionere det italienske med det japanske. Det italienske og det japanske køkken deler dna med få elementer i retterne, men samtidig tårnhøj kvalitet i råvarerne. Der vil være masser af fisk og skaldyr, sashimi, pastaretter og grønt,« forklarer han.
Espresso til to euro
Til projektet har Jesper Boelskifte allieret sig med Peter Trauboth, som har været rådgiver for blandt andre folket bag Geranium og Alchemist, og som også har været hans partner på tidligere restaurantprojekter.
De to har ansat en italiensk kok, Andrea Paulucci, der har arbejdet på The Fat Duck i England. Netop nu arbejder han dog i Asien, og den erfaring skal understøtte det nye koncept.
»Det handler også om at skabe et køkken, der ikke findes i København. Byen har jo rigtig mange gode restauranter, men der har været meget fokus på det nordiske. Her vil vi noget andet,« siger Jesper Boelskifte, der vil skabe en stemning, som minder om den, man finder på barer i Sydeuropa.
»Når du kommer ind i en italiensk restaurant, er der altid liv i baren. Det vil vi gerne skabe her også. Det skal være en helhedsoplevelse, der bliver tilgængelig og uformel. Det skal ikke være en dyr restaurant, det skal være som i Milano, hvor du kan komme ind og købe en espresso til to euro og gå igen, hvis det er det, du har lyst til,« siger Jesper Boelskifte, der er uddannet sommelier, og som selv vil være til stede i restauranten.

Ideen om den nye restaurant er af ældre dato, men det er først nu, at de rette rammer er dukket op, fortæller han.
»Det gastronomiske koncept har rumsteret i baghovedet de seneste seks til syv år, mens jeg har ventet på den helt rigtige beliggenhed. Den har jeg fundet. København er en metropol, men så er den heller ikke større, og der er ikke mange adresser at vælge imellem. Jeg er vild med den helt fantastiske kvalitet og detaljerigdom, der er i bygningen,« siger Jesper Boelskifte.
Til at indrette restauranten har han allieret sig med designer Johannes Torpe, der har arbejdet for B&O og Fredericia Furniture og ikke mindst i udlandet.
I den kommende restaurant bliver det dog ikke den danske designarv, der vil dominere, understreger Jesper Boelskifte.
»Det bliver ikke skandinavisk stil. Vi er meget mere New York, end vi er København.«