Hotel d'Angleterre henter ny Michelin-kok til at stå i spidsen for Marchal: »Jeg er virkelig stolt«

Jakob de Neergaard har en fortid fra Søllerød kro, mens han de seneste ti år har stået bag iseventyret »Jacob & Jakob Icecream«. Nu træder han ind som ny køkkenchef på d'Angleterre.

Siden Jakob de Neergaard var dreng, har han drømt om at arbejde på d'Angleterre, hvor han i næste måned starter som køkkenchef. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann

​Som på alle andre danske restauranter er der for tiden stille på Marchal. Men ikke bag kulisserne. Restauranten i det kendte københavnerhotel har ansat en ny køkkenchef fra april.

Det er Jakob de Neergaard, som blandt andet har haft en tilsvarende stilling på Søllerød Kro, der tager over efter Andreas Bagh, der stoppede i sidste måned.

»Da jeg fik at vide, at jeg havde fået jobbet, blev jeg så lykkelig. Det er jo et helt særligt sted i København, og historikken er fantastisk. Jeg er virkelig stolt,« fortæller Jakob de Neergaard, der også er den ene del af duoen »Jakob & Jacob Icecream«, hvor de sælger gourmet-is.

Det eventyr har Summerbird købt sig ind i, og det fortsætter også, selvom Jakob de Neergaard har fået nyt job, forsikrer han.

Jakob de Neergaard, ny køkkenchef på d'Angleterre

»Jeg får utrolig meget positiv energi af at være der for gæsterne og være med til at skabe en uforglemmelig oplevelse for dem.«


En gammel drøm

Marchal har siden 2014 været tildelt en Michelin-stjerne, og i sin jagt på en ny køkkenchef søger hotellet efter en erfaren kok med rødder i det franske.

I en pressemeddelelse skriver hotellet, at »d'Angleterre har ønsket, at Marchals nye Executive Chef har dybe rødder i det franske køkken og samtidig har en grundlæggende forståelse for og kærlighed til nordisk gastronomi, som er den primære grund til, at valget er faldet på den erfarne Jakob de Neergaard«.

Jakob de Nergaard starter som køkkenchef på d'Angleterre til april. Han glæder sig ikke mindst til at have med gæsterne at gøre – når de igen må komme på hotellet. Fold sammen
Læs mere
Foto: d'Angleterre.

Siden han var helt ung, har Jakob de Neergaard vidst, at han ville arbejde med gastronomi. I 1989 kom han som 16-årig i lære på Hotel Marina i Vedbæk. Ved siden af arbejdede han frivilligt på Kong Hans.

Jakob de Neergaard husker stadig, hvordan han som ung knægt traskede forbi d'Angleterre på vej til Kong Hans Kælder – og hvordan han allerede dengang havde en drøm om at komme ind bag den historiske facade.

»Hver gang tog jeg mig tid til at stoppe op og se det der leben, som udspillede sig derinde. Allerede dengang tænkte jeg: »Dér skal jeg arbejde en dag«,« siger den nyudnævnte køkkenchef, som også har erfaring fra udlandet og – som nævnt – fra Søllerød kro, der fik en Michelin-stjerne under hans ledelse.

Jakob de Neergaard, ny køkkenchef på d'Angleterre

»Man skal sidde og tænke: Det er simpelthen så uretfærdigt det her, for jeg er både til snack, skaldyr, fisk og due. Og dessert.«


Gæsten i fokus

For ti år siden forlod han dog køkkenet i Søllerød.

»Jeg traf det valg at stoppe på Søllerød Kro, fordi jeg gerne ville hjem til min familie. I mellemtiden er familien blevet mere moden, og derfor er det et godt tidspunkt at komme tilbage i køkkenet. Det bliver en spændende opgave at løfte Marchal, og jeg ved, at med de evner, jeg har, og den ro og struktur, jeg har fået med alderen, bliver det en succes,« siger Jakob Neergaard, som tager flere ting med fra sin tid på kroen i Søllerød.

»Fra Søllerød Kro har jeg lært at arbejde med sammensætning af mad og vin – og at forstå, hvor vigtigt det er, at gæsterne er i fokus, og at det er dem, det hele drejer sig om. Det aftryk vil jeg føre videre. Jeg får utrolig meget positiv energi af at være der for gæsterne og være med til at skabe en uforglemmelig oplevelse for dem,« siger han.

Der er stille på restauranten Marchal på d'Angleterre for tiden, men Jakob de Neergaard glæder sig til at sætte sit præg på stedet, når gæsterne igen må komme og spise. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Samme tankegang – men også nyt

Spurgt til, hvilke ændringer der kommer til at ske på Marchal, svarer Jakob de Neergaard:

»For mig har det, Andreas Bagh har gjort for d'Angleterre de seneste år, været fantastisk – at det er et sted, man kan komme og spise og få ekstrem velsmag. Det er den samme tankegang, jeg kommer til at følge, men selvfølgelig med Jakob de Neergaards smag,« siger han og uddyber:

»Det handler igen om at finde de allerbedste råvarer i sæson og udføre dem til perfektion – og så lade råvarerne stå så rene og enkle som muligt, så man kan forholde sig til det, man spiser,« siger han.

Jakob de Neergaard, ny køkkenchef på d'Angleterre

»Jeg tænker mad, vin og råvarer morgen, middag og aften. Smagen er omdrejningspunktet i mit liv.«


Faktisk skal menukortet være så fristende, at det bliver svært at vælge, mener Jakob Neergaard.

»Når man som gæst sætter sig ind på Marchal og kigger på menukortet, skal man få lyst til at spise det hele. Man skal sidde og tænke: »Det er simpelthen så uretfærdigt det her, for jeg er både til snack, skaldyr, fisk og due. Og dessert«,« siger Jakob de Neergaard, som nærer en stor kærlighed til den sidste del af måltidet.

»Jeg elsker både det salte og det søde køkken. Dessertkortet har også altid været en af mine enorme styrker. Det er jo den sidste del af måltidet.«

Om restriktionerne er ophævet, når Jakob Neergaard starter på jobbet, er endnu uvist.

»Jeg var inde og møde mine nye kolleger i går. Jeg glæder mig til at arbejde sammen dem. Og så glæder jeg mig til at komme ind til gæsterne og forkæle dem med min gastronomi – når man igen må det,« siger den nyudnævnte køkkenchef og slutter:

»Jeg tænker mad, vin og råvarer morgen, middag og aften. Smagen er omdrejningspunktet i mit liv. Det løber igennem mine årer. Jeg elsker det.«