Michelinkøkkenchefen forlader d'Angleterre

Andreas Bagh forlader Hotel d'Angleterres etstjernede restaurant Marchal efter fem succesfulde år som køkkenchef.

Andreas Bagh forlader Hotel d'Angleterre. Fold sammen
Læs mere

Kokkene skifter job, som vi andre skifter underbukser, og nu er turen kommet til Andreas Bagh, som de sidste fem år har været køkkenchef på d'Angleterre på Kongens Nytorv.

»D’Angleterre har givet mig de fem bedste år i min karriere. Fantastiske år, hvor jeg er vokset fagligt såvel som personligt. Marchal-teamet er utroligt talentfuldt og stærkt. Det bliver selvfølgelig hårdt at sige farvel til dem og d’Angleterre,« siger 33-årige Andreas Bagh, der stopper med udgangen af januar for at søge nye udfordringer.

Andreas Bagh, som i 2016 kom til Marchal, som Hotel d'Angleterres toprestaurant hedder, har været en stor succes i det klassiske hotels køkken.

Alene det, at han år efter har bibeholdt den michelinstjerne, som Ronny Emborg i sin tid trak til huse, er en bedrift. Lige som det er en bedrift at holde fem år i et køkken, som de seneste mange år har lignet byens værste svingdør.

Baghs køkken er kendetegnet ved at være klassisk og usvigeligt sikkert med fransk i bassen, men ikke desto mindre altid med en lille tvist eller en opdatering, som gør, at man aldrig er i nærheden af at falde i søvn.

Undertegnede har således sat adskillige virkelig fremragende måltider til livs på Marchal i Baghs regeringstid – ikke mindst baseret på signaturingrediensen hummer.

Historien melder endnu ikke noget om, hvor Bagh skal hen, og hvem, der bliver hans afløser på Marchal.