Michelin-kokken valgte at lukke to restauranter: »2021 bliver ikke for småbørn«

Man må frem på slagmarken og hakke løs med sin sabel, hvis man skal klare sig igennem i den næste tid, forudser Christian F. Puglisi, der ved årsskiftet lukker hele to restauranter.

»Vi ville bevise, at man godt kan lave gastronomi på højt niveau, uden at det behøver at være et fint sted.« Søren Bidstrup

Jeg møder Christian F. Puglisi på restaurant Manfreds i Jægersborggade på ydre Nørrebro. Det første, der slår mig, er, hvor livlig, lys og åben, den før så mørke gade er blevet. Da Puglisi i 2010 åbnede Relæ på den anden side af gaden, var Jægersborggade kendt som HA-territorium, og det eneste liv i gaden var pushernes åbenlyse hashhandel.

Lige denne torsdag er dog ikke lys i butiksvinduerne hos Manfreds, for restauranten er i dobbelt forstand lukket ned. På trods af positive tal på bundlinjen besluttede Christian F. Puglisi i 2020 at sætte Relæ og Manfreds til salg og lukke dem ned ved årsskiftet. I hans øjne er de to restauranter en enhed, som gerne skal sælges samlet, eftersom Relæ bare har 160 kvadratmeter og således trækker en del på kapaciteter som vinkælder og kølerum på 300 kvadratmeter store Manfreds.