Frokostkometerne fra Palægade overtager endnu en legendarisk restaurant

Smørrebrødsekvilibristerne fra Palægade, som nu huserer på restaurant Møntergade, overtager Restaurationens legendariske lokaler.

Folket fra Møntergade overtager nu Restaurant Restaurationen i Møntergade. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jørgen Jessen

Det er ikke mere end et par uger siden, at Simon Juhl Olesen og resten af det gamle team fra byens mest populære, men nu nedbrændte frokostrestaurant, Palægade, åbnede restaurant Møntergade med fuldt booket reserveringsbog.

Det gamle frokosthold, som ud over Olesen tæller Rasmus Amdi Larsen og Karina Pedersen, har med investoren Henning Kruse Petersen i ryggen netop købt legendariske Restaurationen af Lisbeth og Bo Jacobsen, som går på pension ved månedens udgang.

Holdet bag Restaurant Palægade, Karina Pedersen, Simon Juhl Olesen og Rasmus Amdi Larsen, åbnede forleden restaurant Møntergade, og nu er turen så kommet til Restaurationen. Fold sammen
Læs mere
Foto: PressConnect.

Simon Juhl Olesen og co. overtager Restaurationen 1. September og regner med at kunne åbne omkring 1. Oktober efter en mindre renovering. Navnet er endnu ikke fastlagt, men det er stilen til gengæld:

»Vi vil gerne bevare stilen og stemningen i lokalerne, men det bliver nok nødvendigt at skifte et par maskiner ud i køkkenet. Vores ansatte er ikke vant til at lave mad på kulfyrede komfurer,« joker Simon Juhl Olesen.

Mere klassisk smørrebrød

Frokosten vil være den velkendte klassiske smørrebrødslinje fra Palægade, som nu lever videre i bedste velgående på restaurant Møntergade, forsikrer Olesen, som endnu ikke helt har lagt sig fast på et aftenkoncept, men regner med, at det bliver klassisk fransk bistromad i stil med det, han og Rasmus Amdi i sin tid serverede på Le Sommelier i Bredgade, hvor de begge var tjenere. Ikke mindst fordi de to vinglade sommelierer gerne vil have en anledning til at trække de gode flasker op.

Købet af Restaurationen, som ligger på det modsatte hjørne af Møntergade, skal ses i den sammenhæng, at Møntergade (før restaurant Gammel Mønt) er væsentligt mindre end Palægade, og at Olesen og co. således oplever en større efterspørgsel, end de har pladser.

»Vi fornemmer, at der er en god synergi mellem de to hjørner. Jeg føler, at vi har fundet vores terroir nu, vores domaine,« siger Simon Juhl Olesen, som formentlig fremover kommer til at krydse Gammel Mønt i daglig pendulfart mellem de to skarpe hjørner.