Smørrebrødskrig i sigte: Tidligere Palægade-værter åbner selv restaurant

De velkendte værter fra den nedbrændte restaurant Palægade åbner en konkurrerende frokostrestaurant med den kendte erhvervsmand Henning Kruse Pedersen i ryggen.

Holdet bag Restaurant Palægade, Simon Olesen, Rasmus Amdi Larsen og Karina Pedersen, får mulighed for at åbne Restaurant Møntergade. Fold sammen
Læs mere
Foto: PressConnect
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er lagt op til smørrebrødskrig i København, når julefrokostsæsonen går ind til efteråret. De ledende kræfter af den daglige drift på den ultrapopulære, men nu nedbrændte, restaurant Palægade meddeler, at de åbner en ny frokostrestaurant, så snart myndighederne tillader det. Restauranten, som kommer til at hedde Møntergade, åbner på hjørnet af gaden af samme navn og Gammel Mønt i det lille, røde bindingsværkshus, hvor legendariske »Røde« Claus Christensen i sin tid holdt hof på Restaurant Gammel Mønt.

Samtidig kom det forleden uge frem, at det er lykkedes de tidligere ejere af den nedbrændte restaurant Palægade, Formel B-gruppen, at købe konkursboet. Formel B ejerne Rune Jochumsen og Kristian Arpe Møller har sagt, at de forventer at kunne genåbne den noget medtagne restaurant igen til november med et frokostkøkken, som til forveksling kommer til at ligne det koncept, der gjorde Palægade til byens mest populære frokostrestaurant og Formel B-gruppens bedst indtjenende restaurant med et sjældent højt overskud på tre millioner kroner årligt.

Rasmus Amdi Larsen, Karina Pedersen og Simon Olesen i køkkenet på Møntergade. Fold sammen
Læs mere
Foto: PressConnect.

Kendt pengemand står bag

Ledelsen af den nye Restaurant Møntergade kommer til at bestå af Simon Olesen, Rasmus Amdi Larsen og Karina Pedersen, som var medejere med en mindre andel og henholdsvis værter og smørrebrødsjomfru på Restaurant Palægade. Som investor har trioen fundet den kendte erhvervsmand Henning Kruse Pedersen (som tidligere blandt andet har været CEO for Nykredit og i dag sidder i en række bestyrelser), der efter sigende i sin tid var en så dedikeret  stamkunde på Palægade, at han havde købt sit eget bord, som end ikke rockstjernen Bono fik lov til at sidde ved, da han gæstede Palægade.

»Vi glæder os helt vildt til igen at kunne servere vores populære frokostretter og smørrebrød. Og selv om det er i nye omgivelser, så lover jeg, at kvaliteten og smagen fortsat vil være helt i top,« siger Simon Olesen, som også meddeler, at Møntergades målgruppe kommer til at blive den samme som Palægades i sin tid, nemlig de københavnske forretningsfolk. Fokus kommer til at ligge på den traditionelle frokost, mens der om aftenen kun vil være selskabsservering (i dag kaldet private dining).

Selvantændelige olieklude skyld i brand

Restaurant Palægade nedbrændte natten til 11. marts. Efterfølgende afviste forsikringsselskabet at dække skaderne på op mod 10 mio. kr., fordi branden var begyndt i klude med selvantændelig linolie, som et par tjenere havde brugt til at behandle bordene i restauranten med aftenen forinden. Afslaget fra forsikringsselskabet gjorde, at der for hovedejerne ikke var andre muligheder end at erklære restauranten konkurs.

Herefter startede kampen om at sikre sig retten til at drive konkursboet i Palægade videre. Værterne Olsen, Amdi og Pedersen ønskede ikke at fortsætte med Formel B-gruppen. Med Henrik Kruse Pedersen i ryggen som pengemand lagde de således selv et bud på konkursboet. Hvilket fik Formel B-drengene Jochumsen og Arpe-Møller til også at finde en investor for at kunne komme med et højere bud.