Putin i knibe: Rusland er på shoppingtur efter mere ammunition

Hvem beder man om hjælp i hårde tider? Den russiske præsident, Vladimir Putin, har øjne på alle dem, Vesten ikke vil lege med. Nu har russerne været på besøg i Nordkorea.

Mens størstedelen af Europa og Vesten har vendt den russiske præsident, Vladimir Putin, ryggen, så står den nordkoreanske diktator, Kim Jong-un, med åbne arme. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER/REUTERS/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere og flere signaler titter frem. Den russiske præsident, Vladimir Putin, ser ud til at være presset.

Seneste eksempel herpå er det russiske forsvarsministeriums shoppingtur i Nordkorea.

For ifølge amerikanske efterretninger er ministeriet i skrivende stund i færd med at købe millioner af raketter og artillerigranater fra den koreanske halvø, som The Guardian skriver.

»Det russiske militær lider fortsat under alvorlig forsyningsmangel i Ukraine, delvis på grund af eksportkontrol og sanktioner,« siger en amerikansk efterretningskilde til det britiske medie.

Amerikanerne vurderer, at det meget vel kan ske, at Rusland køber endnu mere nordkoreansk militærudstyr.

Står med åbne arme

Mens størstedelen af Europa og Vesten har vendt Putin ryggen, så står den nordkoreanske diktator, Kim Jong-un, med åbne arme.

De to autokrater udvekslede blandt andet breve i sidste måned, hvori de udtrykte et ønske om at styrke deres »kammeratlige venskab«.

Den nordkoreanske shoppingtur er ikke første tegn på, at Putin kan komme til at mangle ammunition til sin angrebskrig i Ukraine.

19. august lettede russiske transportfly fra Iran med en særlig leverance. Handlingen afslørede, at Putin er »i en voldsom knibe«, som Berlingskes internationale analytiker, Kristian Mouritzen, vurderede.

Ombord var nemlig første bestilling af iranske militærdroner, som russerne kan bruge i krigen mod Ukraine. Rusland har til hensigt at importere hundredvis af iranske droner.

Samtidig har det anerkendte russiske gravermedie The Insider lavet en omfattende gennemgang af de russiske våbenlagre.

Der er meget, der tyder på, at russerne kan skimte bunden af de »endeløse« lagre fra Sovjet-tiden, som Berlingske tidligere har beskrevet.