På Gråbrødretorv har tvillingerestauranterne Peder Oxe og Bøf & Ost ligget i et halvt århundrede.
Men nu er det slut. Begge restauranter er lukket, skriver Politiken.
Ejerne skriver på deres hjemmeside, at de takker af »efter 50 fantastiske år på Gråbrødretorv. Et vemodigt farvel til to legendariske restauranter«.
Til Politiken meddeler Thomas Tholstrup, restauratør og ejer af bygningerne, at restauranterne skal ombygges, og at en ny restauratør vil tage roret.
»Beslutningen er taget efter længere tids overvejelser om fremtiden for de to restauranter. Efter 50 år med mere eller mindre det samme koncept skulle der ske noget nyt,« lyder det fra Thomas Tholstrup.
»Københavns bedste makrelmad«
Bøf & Ost åbnede i 1972, og Peder Oxe åbnede tre år senere.
Da Berlingskes madanmelder Søren Jacobsen Damm spiste frokost på Peder Oxe forrige år, kom der en begejstret frokostanmeldelse ud af besøget.

Han beskrev makrelmadden som »den bedste makrelmad«, han til dato havde fået serveret. Han skrev også, at Peder Oxe var »noget af det smarteste, man kunne opdrive i kongeriget« tilbage i 1980erne.
Dengang var Gråbrødretorv et populært samlingssted for byens unge mennesker, hvor Bøf & Ost og Peder Oxe fungerede som trendsættende restauranter, der allerede dengang havde udeservering.
Thomas Tholstrup vil til Politiken ikke løfte sløret for, hvem den nye restauratør og ejer af de to ikoniske bygninger er.
Målet er, at dørene i de to ikoniske bygninger igen vil åbne op for sultne københavnere omkring den 1. oktober.