Stjernekok fra 90erne åbner ny fine dining restaurant i Hellerup

Strandvejen får ny ambitiøs restaurant med en af 90ernes skaldede stjernekokke bag gryderne.

Ret med jomfruhummer med hvilken Allan Schultz for nylig vandt den lokale udtagelse til Copa Jerez. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jacob Termansen Yolanda Baz
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du er gammel nok, husker du sikkert, dengang en generation af unge, skaldede kokke puttede chili i desserterne i 1990ernes København. Det formelle franske køkken var gået i stå og det nye nordiske køkken endnu ikke opfundet, og så var der lige nogle år, hvor maden skulle anrettes i højden, som det dengang var på mode i New York.

Fusionskøkkenet, som det blev kaldt, blev serveret på smarte og livlige restauranter uden dug på bordene, hvor aftenen typisk udviklede sig til en fest.

En af de mest hippe af disse restauranter i slut-90erne var således jetsettets favoritspot, det nu hedengangne Konrad i Pilestræde, hvor Schultz efter et par år som kok i Los Angeles, begyndte som køkkenchef i 1998 og styrede gryderne indtil 2000, hvor han åbnede sin egen ambitiøse restaurant, Schultz i Boltens Gård, hvor man i dag finder Den Lille Fede.

Allan Schultz er klar til at åbne Parsley Salon tirsdag 8. november. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jacob Termansen Yolanda Baz.

Ville tilbage til fine dining

Schultz stemplede imidlertid helt ud af restaurantscenen midt i 00erne og har siden stille og roligt krabbet sig tilbage til gastronomien – blandt andet gennem takeaway-konceptet Dagens Måltid:

»Efter nogle år med Dagens Måltid kunne jeg mærke, at jeg havde lyst til at komme tilbage til fine dining,« forklarer Allan Schultz, der overtog Parsley Salon på Hellerup Park Hotel i 2020 – altså lige før corona brød ud. De første par år brugte Schultz i stedet til en serie særarrangementer kaldet Legendernes Aften, hvor han inviterede en række kendte mesterkokke ind for at lave mad:

»Målet var at lave mad sammen, og på den måde sammen at fortælle historien om moderne dansk gastronomi – og så kunne jeg jo også lige lure et par tricks eller to af,« siger Schultz, som efterhånden har haft 17 kokke – heriblandt Søren Gericke og Francis Cardenau – på gæstevisit i Hellerup.

Nu er tiden så inde til at lade Parsley Salon – opkaldt efter mønstret på det hånddekorerede tapet – stå på egne ben. Restauranten åbner 8. november med en syvretters menu plus snacks til 1.100 kroner – vegetarmenuen koster 850 kroner – hvor chilien er trukket i baggrunden til fordel for et mere klassisk køkken, der tæller retter som oscietra caviar med aubergine og 30 måneders parmesan, vagtel med kalvebrisler og rokke med marv og østerssvamp.

Parsley Salon åbner 8. november på Hellerup Park Hotel, Strandvejen 203