
Søren Frank måtte trækkes fri af firhjulstrækker, men den historiske kro var spillevende
Østers med henholdsvis caviar og citroncreme. Red Star Photo
Ambiancen på Sønderho Kro er enestående og køkkenet gedigent, men kokken burde holde lidt igen med saltbøssen.
Det er svært at forestille sig noget mere dansk og idyllisk end landsbyen Sønderho på det sydlige Fanø: Med toppede brosten og stråtækte dukkehuse er det næsten som at gå rundt på et friluftsmuseum. Et spillevende museum vel at mærke, for da vi ankommer, er der livlig, sommerlig frokoststemning a la Skagensmalerne i Sønderho Kros hyggelige gårdhave.

Væggene emmer af historie
De fleste gæster er tydeligvis i gang med frokostmenuen på seks små serveringer (329 kroner), men vi vælger uden at tøve den lokale vestjyske specialitet bakskuld, som er saltet, tørret og røget ising. Pludselig ser jeg min gamle oldebedste i Darum for mig og husker, hvordan hun hængte fladfiskene på tørresnoren, som var det vasketøj, så de kunne tørre i vinden. Den færdige bakskuld blev stegt i smør på panden i kaminen, så vidt jeg husker til morgenmad. I hvert fald kunne jeg godt have brugt lidt røræg til at bløde op for den herlige, men også meget salte fisk – sødmen fra den ledsagende pickles hjælper dog på det.
Del: