Søren Frank guider til de bedste restauranter lige nu

AOK
Gastronomi
Guide

Gastronomi: På den københavnske restaurantscene finder man gourmetperlerne, der imponerer med tårnhøjt niveau. Berlingskes gastronomiredaktør, Søren Frank, har her samlet de seks bedst anmeldte restauranter lige nu.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er fortsat fuld fart på den københavnske restaurantscene. Nye og spændende gourmetsteder i alskens genrer dukker hele tiden op.

Her har Berlingskes gastronomiredaktør, Søren Frank, samlet seks af de bedst anmeldte restauranter lige nu. Hvad enten du er til Michelin i højt gear eller en gedigen luksusbistro, er der god grund til at lade mundvandet løbe.

1

Kanonslag i glasset

Det er ikke fordi, Amager ligefrem bugner med gastronomiske tilbud, så der er grund til at hejse et flag, når et nyt og anbefalelsesværdigt spisested åbner her. Pirlos italiensk inspirerede køkken på Strandlodsvej er sprælsk og glimrende, og så er der mulighed for at få gamle kanonslag i glasset fra nu hedengangne Era Oras kælder. 

Uddrag af anmeldelsen:

»Første ombæring bød på gamberi rossi, røde rejer fra Argentina, i en meget lækker, farveløs med smagfuld tomatconsomme med basilikum olie. Det lyder måske ikke af meget, men den elegante antipasto smagte rigtig godt, og det samme gjorde de saftige og velkrydrede polpette (kødboller) af lam, der som sagt kom med mynteyoghurt, så man kunne høre bouzouki-musikken spille.«

Læs hele anmeldelsen her.

 

2

Ungkok med Michelin tække

Restaurant Studio har fået ny køkkenchef i skikkelse af Christoffer Sørensen, som de foregående ni år har arbejdet som kok på Dragsholm Slot. Sørensen medbringer terroirfilosofien fra Dragsholm, inklusive de gode grøntsager fra Søren Wiuff i Lammefjorden, og dermed er Studio vendt tilbage til det nordiske udgangspunkt. Michelin-guiden har straks kvitteret ved at tildele Sørensen årets »Young chef award«.

Uddrag af anmeldelsen:

»Faktisk var aftenens allerførste bid også den bedste. Der var tale om en lille happer bestående af sprød kartoffel med diskret røget creme fraiche og herligt jodsmagende rå Skagensrejer – enkelt, men ikke desto mindre lige i skabet.«

Læs hele anmeldelsen her.

3

Nybagt Michelin stjerne

Jonathan Berntsen, som i fjor lukkede sin restaurant Clou i Østre Farimagsgade, genopstod kort før sidste corona nedlukning med The Samuel i Hellerup. Restauranten, som ligger skråt over for stationen i den gamle apotekervilla, blev straks belønnet med en stjerne i Michelin-guiden. Det luksuriøse køkken adskiller sig fra mange af Københavns spisesteder ved at være mere klassisk og mindre nynordisk, og på vinmenuen finder man hele fire hedvine.

Uddrag af anmeldelsen:

»Fra Italien til Portugal: nu kom en tiarmet blæksprutte i eget blæk, fyldt med blækfarvet ris kogt med fond på kalvetunge og glaseret i samme. Sprutten var konsistensmæssigt ramt lige i røven og blev serveret med en ligeledes blækfarvet rischip. En monokrom og meget velsmagende udgave af det, der på den iberiske halvø vel nærmest er en mormorret, og velgørende serveret med en tør manzanilla-sherry fra Bodegas Barõn med manzanillaens karakteristiske lette saltsmag.«

Læs hele anmeldelsen her.

 

4

Tilbage i højeste gastrogear

Der er kommet nye kompetente kræfter til på Brede Spisehus, som er lidt af en institution på den storkøbenhavnske gastroscene. Den bevaringsværdige gamle kantine, som blev opført i 1893 for arbejderne ved Brede Klædefabrik ved Mølleåen, er en af byens smukkeste spisesale. Og heldigvis lever Christian Mortensens stærke sæsonbetonede køkken op til de unikke omgivelser.

Uddrag af anmeldelsen:

»Først en mild og svalende råsaltet helleflynder marineret i stikkelsbærsaft og toppet med agurk og blåmuslinger, ristede brødcroutoner og pistacienødder til at give crunch og en kold muslingecreme blidt tilsmagt med vadouvan. En elegant ret med en fin balance mellem alle elementerne.«

Læs hele anmeldelsen her.

5

Perfekt luksus bistrokøkken

Af byens mange restaurantåbninger her oven på andet lock down er Esmée formentlig den, som har været imødeset med størst forventninger og hype. Den store restaurant på Kgs. Nytorv, hvor Geist før havde til huse, har fået en ordentlig makeover, så de luftige lokaler nu fremstår indbydende lyse.

I køkkenet regerer Andreas Bagh (eks-Marchal), som har fået installeret en stor rôtissoire, hvor han blandt andet griller hele pighvarrer og søtunger. Baghs køkken er sikkert funderet i den franske gastronomi, men retterne har altid et lille innovativt twist, som gør, at man ikke falder i søvn. Den perfekte møre hummerhale er således gratineret med chorizo, mens cevichen på helleflynder er toppet med thai basilikum.

Uddrag fra anmeldelsen:

»Vi startede med et par snacks, gode gamle kendinge fra Marchal i form af henholdsvis små toasts af ibericoskinke med gruyere og svampecreme samt gougères (vandbakkelser) med trøffel og comté. Lækker, tryg velsmag, som slog den franske grundtone, som hersker i Baghs køkken, fint an.

Baghs køkken er dog aldrig så klassisk, at man keder sig, der er stort set altid et lille twist eller en sjov detalje, som holder ganen vågen. Her for eksempel en forfriskende og særdeles velsmagende parafrase over 1980ernes frosne hvidløgsflûte i form af et dejligt, groft surdejsbaguette fyldt med masser af hvidløgssmør.«

Læs hele anmeldelsen her.

6

Tidløs luksus

Vi fik på restaurant Marchal serveret skarpe kanapeer med udsigt til Kongens Nytorv. Comeback-Michelin-køkkenchefen Jakob de Neergaard har skabt et menukort, der holder fast i d'Angleterres overdådige dyder og med masser af kaviar, trøfler, hummer og duer. Husk den tunge pengepung, hvis du skal blive mæt på Marchal.

Uddrag fra anmeldelse:

»De superskarpe og trygt velsmagende snacks forsvandt som dug for solen, så jeg vil anbefale, at man bestiller nogle flere. Det vil gøre regningen større, men let’s face it, d’Angleterre er ikke et sted for fattigrøve! For eksempel indeholder vinkortet hele fem forskellige flasker Le Montrachet til priser op til 65.000 kroner for en 2017er fra DRC, så jeg måtte bruge lang tid på at finde en flaske til en mere human pris, som jeg havde lyst til at sætte tænderne i. Vi endte med Domaine Leflaives almindelige bourgogne blanc 2017, som stod i 1.100 kroner. Til gengæld smagte den også rigtig godt. 2017 er en herlig årgang for hvid bourgogne – den bedste siden 2014.«

Læs hele anmeldelsen her.