Søren Frank giver seks stjerner: Denne restaurant er klar til at blive verdens bedste

Geraniums første totalt nye menu i 15 år lever op til forventningerne: Smagene står så smukt og klart som nogensinde, og betjeningen er præget af overskud.

Geranium er for første gang i 15 år klar med en 100 procent ny menu. Claes Bech-Poulsen

Endelig!  Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg er kommet på Geranium, siden restauranten åbnede i Kongens Have i 2007 og i 2010 flyttede til H-tårnet i Parken. De senere år, ikke mindst siden Geranium modtog sin tredje Michelin-stjerne i 2016, har det dog været småt med de nye retter på menuen, der efterhånden blev mere og mere domineret af signaturretter som knivmuslingen med den spiselige skal og kulmulen med fiskeskæl og caviar.

Stor var således min begejstring, da jeg i forbindelse med prisoverrækkelsen Worlds 50 Best Restaurants i oktober i fjor – hvor Geranium som bekendt fik andenpladsen efter Noma – fik at vide, at chefkok og medejer Rasmus Kofoed var gået i gang med at udvikle en helt ny menu til Geranium.