Det har længe været tydeligt, at den libanesisk-danske kok Wassim Hallal, som er manden bag den tostjernede Michelin-restaurant Frederikshøj i Aarhus, har taget den danske smørrebrødskultur til sig. Først drev han F Høj, som var en smørrebrødsforretning i Aarhus Midtby, og nu får kokken afløb for sin rugbrødstrang på frokostrestauranten anx, der ligger i et anneks til Frederikshøj ved Marselisborg.

Der er gjort mere ud af interiøret på anx end normalt for en frokostrestaurant.
Der er gjort mere ud af interiøret på anx end normalt for en frokostrestaurant. Mikkel Berg Pedersen / Kredsløb

Man mærker straks, at man er i Michelin-land. Interiøret er gennemført og eksklusivt. Her er væsentligt mere plads mellem bordene, end man er vant til fra de traditionelle frokosthuler. Man sidder godt i smukke stole med armlæn ved lækre marmorborde. Vinglassene er af  krystal, musikken er dæmpet på civiliseret vis, og betjeningen, som er Frederikshøjs adelsmærke, er fuldt ud lige så fornem her som på moderskibet.