Søren Frank: Efter brand og konkurs er byens smørrebrødsdarling tilbage i den øverste top

Restaurant Palægade er tilbage efter brand og konkurs med nyt hold og en frokost, der er mindst lige så god som før katastrofen.

Søren Frank anmelder frokost på Restaurant Palægade. Tobias Kobborg

Læseren husker måske stadig dengang for over et år siden, da restaurant Palægade brændte ned, få dage før første coronanedlukning. Det viste sig, at årsagen til branden var, at et par tjenere, som var blevet sat til behandle bordene med linolie, ikke var klar over, at linolie er selvantændeligt, og således bare havde smidt de oliemættede klude i skraldespanden med et mægtigt bål til følge.

Efterfølgende nægtede forsikringsselskabet at betale erstatning, hvorefter hovedejerne fra Michelin-restauranten Formel B valgte at lade Palægade gå konkurs. Da konkursboet således senere satte restauranten på auktion, måtte ejerne byde om kap med de tidligere ansatte og medejere Simon Juhl Olesen, Rasmus Amdi Larsen og Karina Pedersen. Sidstnævnte endte med at trække det korteste strå, men åbnede som måske bekendt senere Restaurant Møntergade i gaden af samme navn.