Populær københavnerrestaurant brændt i nat: »Det er en mavepuster lige nu«

Restaurant Palægade i København er blevet raseret af en brand. »Det er en mavepuster lige nu,« lyder det fra ejeren.

Der opstod natten til onsdag 11. marts brand i Restaurant Palægade i København. Restauranten er ikke brændt helt ned, men der er massive sodskader og røgskader i restauranten. Hoveddøren er udskiftet med en midlertidig trædør. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stine Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Natten til onsdag opstod der brand i Restaurant Palægade i Palægade 8 i København. Restauranten er blandt andet kendt for sit smørrebrød og har høstet masser af gode anmeldelser. I 2019 vandt restauranten også prisen for »Byens Bedste Frokost« i Berlingskes Byens Bedste. Men det varer længe, inden restauranten igen kan servere frokost for sine gæster.

Kl. 1.15 modtog Simon Olesen, der er medejer af restauranten, et opkald fra alarmcentralen om, at der var udbrudt brand.

»Da jeg ankom, var brandvæsenet og politiet dernede. Branden var slukket, da jeg kom,« siger Simon Olesen.

Simon Olesen fortæller, at det efter alt at dømme er en kortslutning i en af restaurantens barer, der har forårsaget branden i restauranten.

Simon Olesen, medejer Restaurant Palægade

»Det er forfærdeligt, det er jo min restaurant.«


»Hele baren er brændt ned, og der er massive sod- og røgskader. Branden har ikke været så voldsom, men varmen har været kraftig. Alle møbler er smeltet, og væggene er sorte, og der er masser af sodskader,« siger Simon Olesen.

Branden har efter Simon Olesens forklaring slukket sig selv. På grund af tætte vinduer i restauranten er der ikke trukket luft ind udefra, og af den årsag har ilden ikke kunnet få ordentlig fat, så den er selv gået ud.

»Det er forfærdeligt, det er jo min restaurant. Vi har brugt de sidste fire år på at bygge den op og har en fantastisk kundekreds, og gæsterne er glade for den. Det er en mavepuster lige nu, men lur mig, om vi ikke kommer tilbage,« lyder det fra Simon Olesen.

Restaurant Palægade. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen Fold sammen
Læs mere

Han ved endnu ikke, hvornår restauranten kan genåbne.

»Det bliver i hvert fald ikke i april, at vi åbner, det er helt sikkert,« siger han.

Uheldige ejere

Restaurant Palægade er en del af en gruppe restauranter, der blandt andet tæller restauranterne Formel B og Uformel. I februar var det storesøster-restauranten Formel B, der var yderst uheldig. Her lykkedes det ukendte gerningsmænd at bryde ind i restauranten gennem et hul i en mur og slippe væk med vin for millioner.

»Hullet i væggen er en halv gange en halv meter. Derfra er tyven kravlet ind og er specifikt gået efter de 50 dyreste vine. Jeg gætter på, at flaskerne har en samlet værdi på 1,5 millioner kroner«, sagde Rune Jochumsen dengang til Berlingske.

En tredjedel af vinflaskerne, som blev stjålet fra Michelin-restauranten, er dog senere blevet beslaglagt efter et samarbejde mellem dansk og tysk politi. En vinhandler havde sat flaskerne til salg på vegne af en privatperson, som angiveligt havde købt dem af en ukendt tredjeperson, lød det fra politiet på Twitter.