René Redzepi skal lave international tv-serie med instruktøren bag den seneste Bond-film

Noma-chefen debuterer som TV-vært i kommende international dokumentarserie om mad.

Nomas René Redzepi kommer for første gang til være vært for en TV-serie, når Omnivore får premiere til næste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thibault Savary (Arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Noma-chef og ejer René Redzepi har gennem tiden sagt nej til utallige tilbud om at lave madprogrammer på tv. Men nu har kokken bag restauranten, som fem gange har været udråbt som verdens bedste, endelig fundet et koncept og et hold, som han kan stå inde for.

Man skal dog ikke regne med at se Redzepi i rollen som den klassiske tv-kok med forklæde bag komfuret. Tv-serien, som har fået navnet »Omnivore« (altædende), tager udgangspunkt i forskellige madvarer rundt omkring i verden. Med Redzepi som fortæller undersøger  dokumentarserien, hvordan maden binder folk sammen og former kulturer og samfund – såvel historisk set som ind i fremtiden.

Instruktøren Cary Joji Fukunaga er executive producer på René Redzepis kommende TV-serie Omnivore. Her poserer Fukunaga for fotograferne i forbindelse med premieren på den seneste Bond film »No Time To Die« i fjor. Fold sammen
Læs mere
Foto: Vianney Le Caer/AP.

Serien, som med andre ord ser på verden gennem gastronomiens øjne, formodes at få premiere i 2023 på Apple. Til at hjælpe sig har den danske kok et par partnere fra øverste hylde. Dels den 44-årige amerikanske instruktør Cary Joji Fukunaga, som instruerede den seneste James Bond-film og før det første sæson af »True Detective«. Dels den amerikanske madjournalist, Matt Goulding, som blandt andet er kendt for sit samarbejde med nu den afdøde kok og TV-vært Anthony Bourdain.

»Omnivore« er et projekt under Noma Projects, som har til formål at sprede den viden, Redzepi og co. har oparbejdet efter snart 20 år med Noma, til verden uden for restauranten på Refshalevej. Således begynder Noma fra 1. marts at sælge fermenterede produkter fra hjemmesiden.