Ny københavnerrestaurant vil reformere den klassiske brunch

I dag får Vesterbro endnu en restaurant. Bag den står et australsk makkerpar, der vil vise københavnerne, at en brunch sagtens kan bestå af andet end klassiske ingredienser som ost, pølse og frugt. De åbner samtidig et bageri på adressen.

Den klassiske brunch er et levn fra fortiden, mener indehaverne af Cadence, som netop er åbnet på Vesterbro. De har sat sig for at nytænke måltidet mellem morgenmad og frokost. Fold sammen
Læs mere
Foto: Car Spinoso
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brunchen blev for alvor et hit i 00erne. Siden har måltidet, der ofte indtages op ad formiddagen, fået et lidt blakket ry, men det er langtfra dømt ude på københavnske cafeer.

Nu vil en ny restaurant gentænke brunchen og udfordre den gængse opfattelse af, hvad den kan indeholde. Cadence hedder restauranten, der ligger på Vesterbro og åbner i dag.

»Den traditionelle danske brunch er typisk en variation af de samme elementer, for eksempel æg, bacon, ost og brød. Ofte blandet på samme tallerken. Brunch er en fantastisk anledning til at mødes, men tallerkenen har brug for nytænkning og håndværk for at blive løftet som en ret med mere finesse. Det er grundlæggende ideen bag det, vi laver,« siger André Rossi, der er en af mændene bag restauranten.

Cadence serverer blandt andet retter som mast avocado med stærk, fermenteret sauce og æg, søde kartoffelkager, panna cotta og polenta. Hertil kommer hjemmelavet yoghurt, smør, tapenade og sauerkraut.

Cadence vil servere mindre retter som alternativ til den klassiske brunch. Fold sammen
Læs mere
Foto: Car Spinoso.

Et uformelt måltid

André Rossi har åbnet stedet sammen med sin makker Rhys Howell-Morgan. De er begge fra Australien og ejer desuden The Sixteen Twelve i Jægersborggade.

Den nye restaurant, som ligger på hjørnet af Vesterfælledvej og Ny Carlsberg Vej ved indgangen til Carlsberg Byen, bliver netop en videreudvikling af søsterrestauranten, som også har alternative brunchretter på menukortet. Ved gryderne står kokke, som blandt andet har erfaringer fra steder som Alchemist, der netop er røget ind som nummer et på ranglisten over Europas bedste spisesteder.

André Rossi (tv.) og hans makker, Rhys Howell-Morgan, ejer The Sixteen Twelve i Jægersborggade. Nu er turen kommet til Vesterbro, hvor den står på brunch a la 2021. Fold sammen
Læs mere
Foto: Car Spinoso.

»Meningen med brunch er jo langt hen ad vejen at dyrke det sociale. Vi mener, at tiden er kommet til at kombinere det sociale element med et større fokus på maden. Vi ser det som et uformelt måltid, men stadig med elementerne fra en restaurantoplevelse,« siger André Rossi.

Han fortæller, at fermentering er et af de greb, kokkene bruger i flere retter.

»Maden skal have liv, og det upasteuriserede og fermenterede er bærende. Yoghurt, smør, tapenade og sauerkraut er hjemmelavet med gæring og bakteriekulturer som gennemgående redskaber.«

Der er også søde indslag – her panna cotta. Fold sammen
Læs mere
Foto: Car Spinoso.

I forbindelse med åbningen lancerer restauranten også en serie af fermenterede produkter under navnet Cultured med alt fra smør til kokosyoghurt, hot sauce, sauerkraut, fond og tapenade.

»Vi vil kombinere de to ting«

Hvis man hellere vil hente et nybagt brød, er der også basis for det. Cadence åbner sit eget bageri, der åbner klokken 7 hver morgen. Bag roret står en bager, der kommer fra Il Buco Bakery.

»Vi valgte at lave et brødudsalg også. Vi tror på, at det kan være interessant for beboerne i nærheden,« siger André Rossi, der også lægger vægt på, at kaffen kommer til at spille en særlig rolle på stedet.

Derfor har de indgået et samarbejde med Coffee Collective.

»Du får fantastisk kaffe på kaffebarer og fantastisk mad på restauranterne. Vi vil gerne kombinere de to ting,« siger han.

Der er blandt andet polenta på menuen hos Cadence. Fold sammen
Læs mere
Foto: Car Spinoso.

Fra sidst på sommeren er det planen, at Cadence kommer til at holde åbent om aftenen.

»Vi har også naturvin på menukortet, og vi vil gerne servere aftenretter på sigt – selv om man selvfølgelig også sagtens kan nyde et glas til sin brunch,« siger André Rossi og forsikrer om, at udprægede B-mennesker også en chance for at være med. Restauranten åbner klokken 8 og serverer mad helt til klokken 16.