To timers total tju-bang

Skuddueller, biljagter og rappe replikker vil få betingelsesløse elskere af humoristiske actionfilm til at juble. Andre vil blive alvorligt trætte.

Med både en lejemorder (Samuel L. Jackson) og en livvagt (Ryan Reynolds) i hovedrollerne plus stribevis af skuddueller og biljagter er ”The Hitman’s Bodyguard” fyldt til randen med eksplosive elementer. Der zig-zagges og laves bremsespor på vejene og der skydes i flæng fra både hoften med kugler og munden med rappe replikker, så det er en lyst. Lige indtil det ikke mere.

Den ellers veloplagte humoristiske actionfilm havde været klart bedre, hvis den var kortere. Alligevel overgiver man sig ofte til lejemorderen og livvagten, fordi både Reynolds og Jackson kan kunsten at aflevere selv magre replikker med velfungerende drengerøvsfernis. Turen gennem London og Amsterdam (hvor Bulgarien ofte agerer er stand-in) er munter skydegal underholdning, der vil glæde fans af den slags actionfilm, hvor to umage makkere gradvist bliver gode venner og imod alle odds besejrer ondskaben. Her i form af en østeuropæisk diktator (Gary Oldman).

Både lejemorderen og livvagten har styr på skydevåbnene og problemer med kæresterne, og deres veje har krydset hinanden utallige gange, men en ny situation gør, at de er nødt til at være allierede. Reynolds kan sin ironi og Jackson sin action, så der er lir i biografen og penge i banken bagefter.

Hvad: The Hitman’s Bodyguard. Hvem: Instruktør: Patrick Hughes. Medvirkende: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Salma Hayek. Hvor: Premiere over hele landet.