Nørden triumferer igen

Michael Cera er efter sine dejligt skæve præstationer i teenagehit af den slags, der også med fornøjelse kan ses af voksne så som »Superbad« og ikke mindst »Juno«, blevet lidt af et kultikon.

»Youth in revolt« er en sød og lidt rodet komedie om en ung fyr, der leder efter en måde at tiltrække det andet køn på. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er da også hans formidabelt timede levering af den nørdede gymnasieelev Nick Twisp, der gør »Youth in Revolt« værd at se. Nick sukker efter noget, der bare ligner et sexliv, men da han møder drømmepigen Sheeni på en campingferie, må han se sig udkonkurreret af en sportstype, der skriver dårlige digte. Noget må der gøres. Sheeni er til franske film og ditto mænd, og voila, træder Nicks indre François Dillinger på banen, og han kan til Nicks egen overraskelse i den grad tænde pigerne. En sød, lidt rodet og harmløs komedie, der er helt og holdent Ceras men er pyntet med stjernedrys fra Ray Liotta og Steve Buscemi, som de mildest talt tvivlsomme faderskikkelser i Nicks liv.