Fest på den billige langside

Bortset fra et enkelt kanonslag fra Champagne er det på de billige rækker, at ugens gode tilbud skal findes

Læs mere
Fold sammen

Her i ugerne efter nytår kommer det ikke som nogen overraskelse, at det er på de billige rækker, at festen foregår. De fleste forbrugere ligger jo underdrejet derhjemme med lommesmerter oven på jul, nytår og januarudslag, så dette er næppe tiden, hvor der sælges flest store kanonslag.

Apropos kanonslag så er Henri Guirauds ”Fût de Chene” en champagne, som snildt kunne have været fyret af til nytår. Heftigt fadlagret, som den er, kunne den minde om de kraftfulde champagner, som man kender dem fra bl.a. huset Krug og domaine producenten Jacques Selosse. Nok mere madchampagne – eller night cap – end aperitif-egnende bobler.

På de billige rækker finder vi et par gamle kendinge Alamos malbec fra Nicolas Catena, som stort altid klarer sig godt – en saftig vin lavet på godt modne druer uden at være alkoholisk eller jammy. Masi Modello er en anden gammel traver, som faktisk her forekommer at være mere saftig og dyb, end jeg husker den.
Har man alvorligt ondt i tegnedrengen, er Irmas unge spanske Sendas del Rey et godt bud.

Den bananagtige, let syntetiske frugt gør godt nok, at jeg mistænker vinen for - som så mange andre billige industrivine - at være lavet med termovinifikation, hvor druerne varmes op til lige under kogepunktet for bl.a. at fiksere farven, før den bliver gæret som en hvidvin uden skallerne. Men på den anden side, så får man altså ikke en naturgæret terroirvin fra hestepløjede biomarker for 28 kroner.