Bygningen, mange elsker at hade, forventes først færdig i slutningen af i år. Til gengæld vil den til den tid se ud, præcis som det hele tiden har været bygherrens mening.
Det siger Lars Kragh, CEO ved tegnestuen KHR Architecture, der står bag det udskældte Østerport II.
Ifølge Lars Kragh har man ventet på at få en lejer ind, hvilket har trukket projektet ud. Den nye lejer har nogle specifikationer, vedkommende ønsker ændret ved bygningen, forklarer Lars Kragh.
Sidste år kårede Berlingskes læsere byggeriet til Københavns grimmeste bygning. 50,5 procent af de omkring 8000 stemmer gik til Østerport II, der dermed vandt overbevisende over konkurrenter som BLOX, Operaen og Industriens Hus.
»Man har slet ikke forholdt sig til bygningerne, der ligger ved siden af. Der er ingen rød tråd,« sagde en af kritikerne, Jannie Rosenberg Bendsen, der er ph.d. og cand. mag. i moderne kultur og kulturformidling.
Lars Kragh selv sagde efter »sejren« til Østerport II, at »en bedømmelse først burde finde sted, når byggeriet stod færdigt«.
Til spørgsmålet, om de ændringer, den nye lejer har ønsket, har at gøre med bygningens udseende og den kritik, der har været, siger Lars Kragh i dag:
»Nej.«
Aktuelt vil bilister og cyklister omkring Østerport lægge mærke til, at noget ved bygningen er anderledes: Den røde glasbeklædning på de hvide facader – der udgjorde en del af bygningens udskældte ydre – er nu væk. Tilhører man den kritiske fløj, der mener, at bygningen skulle spares for det røde ydre, bliver man dog skuffet.
»Det er taget ned for at sætte det op igen. Det er på grund af nogle tekniske udfordringer. Det hvide er midlertidigt,« siger Lars Kragh.
Kritik preller af
Tonny Nielsen, CEO i Fokus Asset Management, der er bygherre på projektet, slår også fast, at forsinkelserne intet har at gøre med den kritik, som bygningen ellers har mødt. Han forklarer, at man er i dialog med Københavns Kommune om netop facaden på bygningen, men at dialogen intet har med kritikken at gøre.
»Der er slet ikke noget der. Der er ikke nogen ændringer i forhold til det oprindelige. Kritikken har ikke påvirket os eller nogen anden. Byggeriet går, som det skal. Vi har en dialog med Københavns Kommune for at få facaden til at blive færdig,« siger Tonny Nielsen, der altså ikke har lyttet til kritikken fra de omkring 4000 læsere, der kårede byggeriet til det grimmeste i København.
Så bygningen kommer til at stå, som I havde planlagt fra starten?
»Ja, det gør den.«