Nyt tiltag skal sætte skub i byggeri af 1400 almene boliger

Høje priser har gjort, at byggerier ikke har kunnet leve op til beløbskrav. Det skal nyt tiltag hjælpe på.

Ministerium regner med mere gang i flere byggeprojekter i de kommende år som følge af nyt tiltag. (Arkivfoto). Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skal mere gang i det almene boligbyggeri.

Derfor åbnes der for, at almene byggeprojekter med samlet 1400 boliger kan blive godkendt, selv om de har anskaffelsessummer på over 20 procent af maksimumsbeløbet.

Det skriver Indenrigs- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Ifølge ministeriet har en række byggerier været klar til at blive opført siden årsskiftet.

Men høje energipriser og et kapacitetspres i branchen har ført til, at flere byggerier ikke kunne holdes inden for maksimumsbeløbet. Beløbet fastlægger, hvor meget de færdige byggerier må koste per kvadratmeter.

Med det nye tiltag – som også betyder, at maksimumsbeløbet hæves ekstraordinært for at tage højde for prisudviklingen – er håbet, at der kommer gang i byggeriet.

»Jeg er meget glad for, at vi med disse initiativer kan skabe mulighed for at opføre flere almene boliger,« siger indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) i pressemeddelelsen.

»Regeringen har en klar ambition om at skabe mere blandede byer med flere almene boliger.«

Ministeriet skriver i en analyse, at man regner med øgede boliginvesteringer for 0,9 milliarder kroner i 2023, 1,2 milliarder kroner i 2024 og 0,9 milliarder kroner i 2025 på baggrund af tiltagene.

Hos Enhedslisten glæder man sig over, at det planlagte byggeri nu ventes at kunne blive gennemført.

Her åbner boligordfører Søren Egge Rasmussen for yderligere initiativer.

»Vi vil også meget gerne sikre flere almene boliger og vil gerne drøfte muligheder med boligministeren for at hæve maksimumsbeløbet for flere boliger og andre økonomiske løsninger for at sikre udbygningen med almene boliger,« siger han i pressemeddelelsen.

/ritzau/