Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Er det vin, øl, cocktails eller noget helt fjerde, smagsløgene foretrækker, er der masser af muligheder for at nyde de våde varer i København. Alt lige fra brune værtshuse til fornemme cocktailbarer har et højt niveau i byen. Men hvilke er de bedste?
Afstemningen er slut. Vinderne bliver afsløret 26. august.
Læs mere om alle fem nominerede:
Nr. 30
Nr. 30 i Nansensgade er med bare 40 kvadratmeter formentlig byens mindste vinbar, men vinkortet er stort, og så har stedet en fin udstilling.
Møblementet er sammensat og lettere skramlet, man fornemmer, at prioriteten her er vin frem for moderne indretningsarkitektur.
Priserne på vinkortet er fornuftige og udvalget virkelig dejligt, hvis man kan lide naturvin. Kortet rummer også mere konventionelle vine, men de, der virkelig afskyer lavt svovlede vine, kan lige så godt vælge andre græsgange.
Hvad køkkenet angår, er det uhyre skarpt og hamler faktisk nemt op med mange gourmet-wannabees i mellemklassen.
Nr. 30
Nansensgade 30, København K.
Bar Poldo
Alt kan lade sig gøre på Bar Poldo, der udmærker sig ved en meget urban pub-agtig stemning, hvor et blandet klientel af tophuebærende hipsters og professionelle i jakkesæt mødes efter arbejde og tager et glas eller to i baren. Den aften, vi var forbi, var der sågar heftig fusionsjazz – Weather Report – fra de gode gamle gymnasiedage i højttalerne.
De imødekommende værter lader dig gerne smage på 17 forskellige vine på glaskortet, før du træffer din beslutning, ligesom de gerne åbner de hele flasker på kortet, der koster under 1.000 kroner
Den fremragende service bør dog ikke overskygge det faktum, at også Bar Poldos køkken er glimrende. Kokken surfer ubesværet rundt mellem alverdens køkkener.
Bar Poldo
Lille Kongensgade 6, København K.
BRUS
Brus på Nørrebro er det, man kalder en brew pub – altså et mikrobryggeri med tilhørende ølbar. Bag stedet står Mikkeller-lærlingene fra To Øl, der i dag måske snarere skulle hedde Én Øl, eftersom Tobias Emil Jensen har forladt tandemen, hvorefter Toke Gynther er last man standing.
Øludvalget er stort og meget innovativt – der er ikke tvivl om at To Øl er et af landet bedste bryggerier. Læg hertil cocktails af egen produktion og et godt barkøkken, og du har en af byens bedste brew pubs.
BRUS
Guldbergsgade 29, København N.
Den Vandrette
Hvis man drejer til højre for enden af Nyhavn, er noget af det første, man finder i Havnegade, vinbaren Den Vandrette, der ligger og gemmer sig i kælderen i nr. 53.
Det er svært at finde noget at være utilfreds med her: Udvalget af glasvin er stimulerende, vinene er korrekt tempererede og serveres i fornuftige glas, maden noget af det bedste, der serveres på byens vinbarer, og så er der masser af hygge og tilmed glimrende akustik i kælderen.
Det eneste, man kunne ønske sig, var et større udvalg af vine, der ikke kommer fra ejeren, vinimportøren Rosforth & Rosforth, men så kan man jo bare gå et andet sted hen.
Den Vandrette
Havnegade 53A, 1058 København K.
Tata
TATA refererer, ligesom alt på denne cocktailbar, til Det Kongelige Teater (her scenetæppet), hvor Hotel Sanders ejer, Alexander Kølpin, i sin tid var solodanser.
Umiddelbart kan hotelbar klinge af kønsløs vestibule, men her er der masser af hygge og personlighed i form af et blødt chesterfield-interiør med ægte pejs og glimrende betjening.
Barmaden sætter med blandt andet bikinisandwiches og kroketter nye standarder for genren og det samme gør de knivskarpe cocktails, såvel klassikerne som de innovative. Og jo, kvalitet koster!
Tata
Tordenskjoldsgade 15, 1055 København K.
Herunder kan du klikke dig rundt i kategorierne, og afgive din stemme.