Hvem vil ikke gerne spise godt og samtidig ikke ødsle hele formuen væk?
Det er ingen hemmelighed, at kvaliteten i toppen af danske restauranter er eksploderet de seneste 20 år, men i den anden ende af spektret, der hvor man kan tale om, at man får mest muligt for pengene, er der virkelig også sket noget, særligt siden Bouillon slog døren op i september 2023.
Her er fem spisesteder i København, hvor man får rigtigt meget for pengene i 2024.
Afstemningen er slut. Følg med når vi afslører vinderne på Berlingske.dk.
Læs om de fem nominerede her. Find de ørige kategorier nederst i artiklen.

Den billige bistro, Le Petit Rouge, har lige et gear mere end ærkekonkurrenten, Bouillon. Prisniveauet på Petit Rouge er nok cirka 20 procent højere end hos rivalen, mens selve beliggenheden er mere eksklusiv og indretningen mere hyggelig og personlig, og så er Petit Rouge også lige en tak bedre. Her er prisen skruet helt i bund.
En forret starter ved 38,75 for en omgang Oeufs durs med blomkål, og en hovedret starter ved 92,25 for en porretærte med grøn salat. Det bliver man altså ikke ruineret af. Den kendte kok Claus »Røde« Christensen har været konsulent på stedet, og han sørger derfor for den helt rigtige franske stemning.
Kristen Bernikows Gade 9, 1112 København K.

»Byens bedste barkøkken«, kaldte Søren Frank stedet, da han besøgte Janice og blev totalt overrumplet over velsmagen og det lave prisniveau i vinbaren på Vesterbro, der også nærmere er et reelt spisested, end en vinbar.
De lækre retter bliver skabt i et mikroskopisk køkken, men de sidder lige i skabet. Hvordan man end vender og drejer det, får man særdeles meget for pengene her. En firerettersmenu koster 350 kroner. Det er lækkert.
Vesterbrogade 122, 1620 København V.

»Spisestue, Vinstue, Dagligstue,« står der på det undselige skilt på facaden, hvilket egentlig meget godt deklarerer, hvad man har i vente.
3100 er et af byens mindste og mest uformelle spisesteder med hyggeligt mormorstel kontrasteret af masser af frisk, moderne let velsmag. Maden er gedigen, ærlig og rustik, og så får man fem serveringer til under 400 kroner.
Vesterbrogade 87, 1620 København V.

Det er ikke bare en fremragende vinbar, men Bar la Una rammer også stemningen af romersk trattoria bedre end nogen anden i København, mener Søren Frank, der var meget imponeret af stedets voluminøse porchetta.
Her får du både lækker vin og en skøn italiensk menu for 300 kroner. Det er helt klart et af byens mest sikre, klassiske trattoriakøkkener, som du snildt kan tage ud og besøge.
Oehlenschlægersgade 53A, 1663 København V.

På Nørrebro ligger et lille, autentisk siciliansk køkken, der i øjeblikket er et af Københavns bedste måltider til prisen. Sprøde arancini, cremede pastaer og spændende vin til menneskepenge. Særligt menuen til kun 225 kroner er et sandt røverkøb. Her kan du roligt kigge forbi og få et ærligt italiensk måltid. Da anmelderen var forbi, havde han en tydelig oplevelse af lige at have været en smut i Napoli. En herlig aften, som han gerne gentager.
Jægersborggade 41, 2200 København N.