Byens Bedste Nye restaurant 2024: Her er de fem nominerede

Hvor finder man Byens Bedste Nye restaurant? Det er nu, du skal stemme i Byens Bedste 2024. Lad Berlingske guide dig til alt det bedste i København. Stem på din favorit nu!

Selvom mange restauranter i disse tider melder om en omsætning omkring 20 procent under normalen, kører den uforlignelige københavnske madscene bare videre for fuld skrue.

Det kan godt være, at der ikke er så mange nye Michelin-steder, som åbner i disse dage, men til gengæld pibler det stadig frem med spændende bistroer i verdensklasse.

Afstemningen er slut. Følg med når vi afslører vinderne på Berlingske.dk.


Læs om alle de nominerede her. Find de øvrige kategorier nederst i teksten.

Graziano. Liv Latricia Habel

København – og resten af verden – kan ikke få nok af det italienske køkken. Det er efterhånden lang tid siden, at det gik an at servere tre slags scaloppine med gorgonzola-, tomat- eller brandysauce. Nu er kodeordet autenticitet.

Og autenticitet er netop, hvad Jonathan Balsløw Sørensen har at byde på. Kokken er delvist opvokset i Toscana som søn af cykelrytteren Rolf Sørensen og har tidligere slået sine folder i køkkener som Bæst og Italo Disco.

Det er således det relativt enkle, men perfekt eksekverede, toscanske cucina povera med tomaten og brødet i hovedrollerne, man finder på Graziano i Møllegade på Nørrebro.

Graziano

Læs anmeldelsen her.

Møllegade 13, 2200 København N.

Aure. Søren Bidstrup

Det er ikke mange fine dining-restauranter, som åbner i en tid, hvor restaurantscenen generelt er nede med 20-25 procent. Nicky Arentsen og Emma Nørbygaard tog imidlertid chancen og åbnede Aure i et 280 år gammelt krudthus på Krudtløbsvej ved Refshaleøen.

Anmelderne kvitterede med masser af roser til det luksuriøse køkken, som i sin blanding af fransk teknik og japansk aroma ligner Jordnær, hvor Arentsen har været souschef, en del. Efter bare 81 dages åbning sluttede selveste Michelin-guiden sig til heppekoret med den første funklende stjerne.

Aure

Læs anmeldelsen her.

Krudtløbsvej 8, København K.

Calma. Asger Ladefoged

Hvad sker der, hvis man placerer det franske og det italienske køkken under samme tag? Det lyder umiddelbart som en pervers tanke, men ikke desto mindre fungerer det fantastisk på Calma i Jægersborggade. Her ryster de to køkkenchefer Andrea Calducci og Christian Marquard – tidligere henholdsvis køkkenchef og souschef på den glimrende italienske designerrestaurant Levi i Ny Østergade – den ene monstervelsmagende ret ud af ærmet efter den anden.

Læg hertil glimrende service og vinservering forestået af parret Nicolai Martens og Kristine Slott Olsen, og så har man en af byens stærkeste powerbistroer p.t.

Calma

Læs anmeldelsen her.

Jægersborggade 34, 2200 Kbh. N.

Alf. Mathias Svold

Alf på Gammel Kongevej gør umiddelbart ikke meget væsen af sig. Den lille restaurant ligner nærmest et hul i væggen, og det er tydeligt, at der ikke har været celebre arkitektfirmaer involveret i indretningen.

Det er med andre ord maden, vinen og den livlige stemning, man kommer efter her. Køkkenchefen Malte Sørensen har tidligere slået sine folder som køkkenchef på nu hedengangne Geist og såmænd også Septime i Paris. Det kan ses på menukortet, som frejdigt surfer rundt mellem asiatisk inspiration i form af for eksempel hvid kimchi, fransk klassicisme som i grillede kalvebrisler med kartoffelmos og originale Bo Bech’ske indslag i form af for eksempel endivie med mandelcreme og karry.

Restaurant Alf

Læs anmeldelsen her.

Gammel Kongevej 86 A, 1850 Frederiksberg.

Posh Jah. Asger Ladefoged

Der er masser af sushi i København baseret på farmet norsk laks og metervaretun, som dybest set bare er fast food. Derimod finder man ikke meget kvalitets-sushi på et niveau, som kan udgøre en gastronomisk oplevelse. Altså lige ud over hundedyre Sushi Anaba i Nordhavnen, hvor det er umuligt at få bord.

Det er her Posh Jah, søsterrestaurant til Jah Izakaya på Gasværksvej, kommer ind i billedet. Modsat Jah Izakaya er Posh Jah lyst og venligt indrettet og specialiseret i sushi og tempura. Særlig husets sashimi, som parres med sake, er next level og bestemt en tur til Borgergade værd.

Posh Jah

Læs anmeldelsen her.

Borgergade 17A, 1300 København K.