Winckler sagde farvel og tak

»Nu visker jeg tavlen ren, og så må vi se, hvad jeg finder ud af,« siger den afgående formand for Forbundet af Offentligt ansatte og chefforhandler for Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte.

Receptioner er den eneste konstruktion, hvor centrum befinder sig i cirklens omkreds.

I to stive timer sagde den afgående formand for Forbundet af Offentligt Ansatte, Poul Winckler, goddag og farvel til 200-300 gæster. Og mens de hyggede sig med pølser i svøb, lune deller samt laks, chokolade og kager, stod festens midtpunkt ret op og ned ved indgangen til lokalet og gav hånd og knusere.

»Nu visker jeg tavlen ren, og så må vi se, hvad jeg finder ud af. Måske vil jeg gøre noget for andre mennesker. Måske vil jeg bare være pensionist,« siger 65-årige Poul Winckler, der har beskæftiget sig med organisationsarbejde siden 1969.

De sidste tolv år har han været formand og chefforhandler for Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte og, som han selv siger det, repræsenteret alt fra korsangere til overlæger.

Det var da også organisationsfolk i alle afskygninger, der mødte op for at ønske held og lykke.

Topfolkene fra LO og Kommunernes Landsforening var dog forhindret på grund af mødeaktiviteter.

Den tidligere regering lod sig repræsentere af tidligere arbejdsminister Ove Hygum, der selv har mange organisationsår på bagen. Og blandt organisationsfolkene sås Lillian Knudsen fra Kvindeligt Arbejderforbund og Anni Herfort, Danmarks Lærerforening.

Gavebordet var domineret af de traditionelle tre-fire flasker vin i en trækasse, men der var også en ny skjorte, et par slips, lidt badehåndklæder samt en blender til Winckler, der holder af at pusle i køkkenet.

Fra en håndfuld socialdemokrater i Farum, hvor Poul Winckler har siddet fra 1998 til 2001, var der et gavekort til Jysk Sengetøjslager. Giverne betegnede sig selv som dem, de andre ikke vil lege med. Læsestof var der heller ikke mangel på, selv om Poul Winckler fik et par byttere. Blandt bøgerne var storværket om Jens Otto Krag, Søren Mørchs 24 statsministre samt den netop udkomne Magtens Mænd. Så falder valget på en pensionisttilværelse, er der de første tusinde sider at tage fat på.