Trads vil afsone straks

Rasmus Trads glæder sig over, at retten troede mere på ham end Kurt Thorsen. Den tidligere PFA-direktør vil afsone så hurtigt som muligt.

Trads vil afsone straks - 1
Rasmus Trads blev overvældet af følelserne, da en tenniskammerat ringede og sagde til lykke med strafnedsættelsen i forhold til byretsdommen. <br>Foto: Claus Bjørn Larsen Fold sammen
Læs mere
Da det gik op for Rasmus Trads, at han fik et år mindre i fængsel ud af ankesagen om PFA-skandalen, og at Kurt Thorsen skulle seks år i fængsel, jog et slet skjult smil over ansigtet på den tidligere PFA-Byg direktør.

Da retsformand Erik Kjærgaard herefter meddelte, at statskassen skal betale Trads´ advokatudgifter, mens Kurt Thorsen selv skal betale sine sagsomkostninger, skilte Trads sine læber og lod i et øjeblik sit karakteristiske smil skinne igennem.

Så blændede han ned for smilet, lænede sig tilbage i stolen og kiggede over på sin medskyldige Kurt Thorsen, der sad ligbleg og forstenet blot halvanden meter fra ham.

Inden dommeren var færdig med at redegøre for dommen, havde Rasmus Trads regnet ud, at han skal sidde fængslet i to år og fem måneder.

»Det gjorde jeg lynhurtigt. At straffen ikke bliver længere, skyldes, at jeg allerede har siddet varetægtsfængslet i 90 dage. Samtidig gælder det, at indsatte kan løslades på prøve, efter at de har afsonet to tredjedele af deres straf,« forklarede han efter domsafsigelsen.

»Dommen er en skamplet på min ære. Men jeg er glad for udfaldet, og jeg har tillid til retssystemet. Min forsvarer og jeg har fået medhold i, at der skulle være to års afstand mellem Kurt Thorsens straf og min egen. Dels fordi jeg medvirkede ved opklaringen af sagen, og dels fordi Kurt Thorsen var hovedmand,« siger Rasmus Trads.

»Jeg er glad for, at retten har troet fuldstændigt på mig, og ikke på Kurt Thorsen. Jeg kan se mig selv i spejlet, for jeg har fortalt sandheden fra ende til anden. Det har jeg det godt med,« siger han.

For Rasmus Trads kan det nu ikke gå hurtigt nok med at få afsonet.

»Hvis ikke Kriminalforsorgen ringer til mig på mandag, ringer jeg til dem. Jeg håber, at jeg kan komme ind og afsone allerede på mandag«.